ADO Den Haag 0 - 0 NAC Breda
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 19 februari 2018 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Ondanks een handvol goede kansen is het ADO Den Haag 2 niet gelukt om maandagavond de drie punten in eigen huis te houden. Tegen het tweede team van NAC Breda werd het uiteindelijk een doelpuntloos gelijkspel.

Bij ADO Den Haag, dat dit keer onder leiding stond van Rick Hoogendorp en Frans Danen, deden de nodige spelers mee uit de hoofdselectie. Zo konden Nick Kuipers, Donny Gorter en Elson Hooi op een basisplek rekenen. In de spits stond Maarten Reijneveld opgesteld, die de laatste weken in oefenwedstrijden met het tweede team zijn goede vorm toonde.

In de eerste tien minuten was het aftasten geblazen. Het eerste gevaar kwam in minuut elf van de voet van Hooi. Uit een voorzet van Thijmen Goppel kon hij geheel vrijstaand uithalen, maar dat deed hij recht in de handen van doelman Mark Birighitti.

Gaandeweg de eerste helft kroop NAC steeds meer uit de schulp. De Brabanders probeerden met de creatieve mensen een gaatje te vinden in de Haagse defensie. Dat lukte geen enkele keer. NAC werd alleen gevaarlijk met afstandschoten van Thomas Agyepong en Robbie Haemhouts.

Richting de rust verloor NAC het initiatief weer. Dat de uitploeg in die fase geen tegentreffer hoefde te incasseren, was een klein wonder. Binnen een tijdsbestek van enkele minuten raakte ADO Den Haag twee keer de lat (Hooi en Salih Anez). Ook moest Birighitti zich strekken om respectievelijk een kopbal van Kuipers en een vrije trap van Hooi onder de lat vandaan te tikken. Zo gingen de teams met een 0-0 stand rusten.

Het lukte ADO Den Haag niet om aan het begin van de tweede helft door te drukken. NAC wist daar niet van te profiteren. Keeper Indy Groothuizen hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. Richting het Haags Kwartiertje weer een korte opleving van de thuisploeg. Binnen een minuut grote kansen voor Gorter en Anez. Maar ook hen lukte het niet om ADO Den Haag op een verdiende voorsprong te zetten. In blessuretijd moest Groothuizen nog ingrijpen met een geweldige reflex op een inzet van Marwin Reuvers. Daarmee voorkwam de goalie een onterechte nederlaag. Hoewel er ook veel meer inzat dan de 0-0.

ADO Den Haag blijft in de middenmoot staan van reservecompetitie A. Uit tien wedstrijden zijn veertien punten gepakt. Daarmee wordt een vijfde plek ingenomen. Volgende week gaat ADO Den Haag 2 op bezoek bij Excelsior. Op maandag 26 februari wordt er om 18.30 uur afgetrapt in Rotterdam.

Auteur: Joey Gardien