ADO Den Haag 5 - 3 Heracles Almelo
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 09 april 2018 13:30u

Het tweede team van ADO Den Haag heeft maandagmiddag de ongeslagen reeks voortgezet. Het beloftenteam won in eigen huis met 5-3 van Heracles Almelo 2. Daarmee heeft ADO Den Haag voor de zesde keer op rij niet verloren in de reservecompetitie.

ADO Den Haag begon furieus aan de wedstrijd. De ploeg zette constant druk op de verdediging van Heracles. Er ontstonden de nodige gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Harm Zeinstra. Zo mikte Sam van Huffel van dichtbij net naast en zeilde een vrije trap van Kursat Cil langs de goal. In de elfde minuut probeerde Van Huffel het nog eens. Nu vanaf een meter of twintig. Deze poging had geen succes, maar toen hij na twintig minuten op identieke wijze uithaalde was het wel raak.

Ruim een kwartier na de 1-0 verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Recht voor het doel mocht Cil aanleggen voor een vrije trap. Via de binnenkant van de paal belandde zijn inzet tegen de touwen: 2-0.

In de laatste fase van de eerste helft drong Heracles wat meer aan. Dat resulteerde in een grote kans voor Vincent Vermeij, die net naast schoot. Even daarna moest keeper Tim Coremans redding brengen op een pegel van Zeki Erkilinc. Uiteindelijk had Heracles een strafschop nodig om tot scoren te komen. Shaquille Pinas hield een tegenstander licht vast in de vijandelijke zestien. De penalty werd benut door Vermeij. Met de 2-1 ruststand gingen beide teams rusten.

Na de pauze vond ADO Den Haag binnen tien minuten drie keer het net. Maarten Reijneveld tekende aan voor de 3-1. Hij kopte een voorzet van Bas Kuipers binnen in de lange hoek. Bij de 4-1 was Bas Kuipers zelf de afmaker. Hij draaide met zijn rechterbeen naar binnen en via een vedediger vloog de bal over de lijn. De vijfde Haagse treffer kwam van het hoofd van Sergi Roeleveld, die een voorzet van Cil succesvol verlengde. Heracles deed daarna nog iets terug met doelpunten van Dario van den Buijs en Vermeij, maar de zege voor ADO Den Haag kwam niet meer in gevaar. Eindstand 5-3.

Door de overwinning heeft ADO Den Haag 24 punten behaald uit veertien wedstrijden. Op 24 april staat het volgende duel op rol in de reservecompetitie. Het gaat officieel om een thuiswedstrijd tegen Feyenoord 2, maar die wordt in de Rotterdamse Kuip gespeeld. De aftrap vindt plaats om 14.00 uur.

ADO Den Haag 2 - Heracles Almelo 2       5-3 (2-1)

Scoreverloop: 20. Van Huffel 1-0, 36. Cil 2-0, 45. Vermeij 2-1, 52. Reijneveld 3-1, 55. B. Kuipers 4-1, 61. Roeleveld 5-1, 65. Van den Buijs 5-2, 76. Vermeij 5-3

Scheidsrechter: A.J.F. Midden

Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; Polley (84. Anez), N. Kuipers, Pinas, B. Kuipers; Timmermans, Van Huffel (33. Roffelsen), Cil; Guezen, Reijneveld, Roeleveld (69. Smith)

Opstelling Heracles Almelo 2: Zeinstra; Van Hintum, Van den Buijs, Darri, Osman, Vermeij, Jakubiak (77. Bekkach), Erkilinc, Leemhuis, Van de Berg, Kwidama

Fotografie: Harry Broeze