ADO Den Haag 4 - 0 SBV Excelsior
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 16 oktober 2017 18:30u

Wat de hoofdmacht van ADO Den Haag zondag niet lukte, deed het tweede team maandagavond wel: in eigen huis winnen van Excelsior. In de reservecompetitie waren de mannen van trainer Virgilio Teixeira met 4-0 te sterk voor de Rotterdamse beloften. Drie goals vielen voor rust. Maarten Reijneveld maakte daar twee van. De openingstreffer kwam van de schoen van Sam van Huffel. Door een eigen doelpunt van Anass El Bouchataoui kwam de 4-0 eindstand op het scorebord te staan.

Het duurde niet lang voordat ADO Den Haag een voorsprong nam. Dat gebeurde al na acht minuten. Rechtsbuiten Thijmen Goppel (foto), de uitblinker van de wedstrijd die zijn directe tegenstander constant te snel af was, gaf voor op Van Huffel die de lange hoek vond: 1-0.

Na de openingstreffer brak er een gelijkopgaande fase aan met wat kansen voor beide teams. Bijvoorbeeld in de 24e minuut, toen doelman Indy Groothuizen moest ingrijpen op een inzet van Zakaria El Azzouzi vanwege een verdedigingsfout van Shaquille Pinas. Niet lang daarna had Goppel de thuisploeg op 2-0 kunnen zetten, maar hij zag zijn schot gered worden door Theo Zwarthoed. In de rebound mikte Thijs Timmermans nog een meter naast.

Nadat Reijneveld na een half uur een grote kans miste (kopbal over uit een voorzet van Goppel) kon de spits in de 33e minuut wel juichen. Reijneveld strafte een slippertje van Wout Faes genadeloos af. Vijf minuten later zorgde de aanvaller ook voor de 3-0. Een speler van Excelsior maakte hands in het zestienmetergebied: strafschap. Reijneveld benutte de penalty feilloos. Ondanks dat El Azzouzi vlak voor rust nog een grote kans kreeg (redding Groothuizen) werd met een 3-0 voorsprong voor ADO Den Haag de kleedkamers opgezocht.

Excelsior probeerde in de tweede helft met man en macht nog iets van de avond te maken. Ondanks dat de Kralingers een paar goede kansen kregen, met name via El Azzouzi, bleef ADO Den Haag vrij eenvoudig op de been. Mede door goed keeperswerk van Groothuizen. Zelf werd het ook nog een paar keer gevaarlijk, vooral uit counters. De thuisploeg gokte daarbij op de snelheid van Goppel. Hij kon met een uur op de klok voor de 4-0 zorgen. Zijn schot werd echter aangeraakt door Reijneveld, die daarmee Zwarthoed nog bijna verraste. De goalie kreeg nog een handje achter de bal. Uiteindelijk viel de vierde Haagse treffer alsnog. Wel met hulp van Excelsior. El Bouchataoui werkte de bal in eigen doel uit een voorzet van Goppel.

Na vier competitiewedstrijden heeft ADO Den Haag negen punten. Dat is slechts één punt achter koploper SC Cambuur 2, dat wel een wedstrijd meer speelde. Over twee weken komt ADO Den Haag 2 weer in actie voor de competitie. Op maandag 30 oktober ontvangt het de beloften van RKC Waalwijk. Aftrap: 18.30 uur.

ADO Den Haag 2 - Excelsior 2          4-0 (3-0)

Scoreverloop: 8. Van Huffel 1-0, 33. Reijneveld 2-0, 38. Reijneveld 3-0 (pen.), 87. El Bouchataoui 4-0 (eigen doelpunt)

Scheidrechter: Luca Cantineau

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; David, Smith, Pinas, Anez; Timmermans (68. Guezen), Van Huffel (68. Van Kins), Cil; Goppel, Reijneveld, Polley (74. Roeleveld)

Opstelling Excelsior 2: Zwarthoed; El Bouchataoui, Haidary, Faes, Burnet (73. Vooges); Fortes, Messaoud (64. Fischer), Haspolat; Van Delft (67. Van der Pluijm), El Azzouzi, Afakar