Feyenoord 3 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 27 november 2017 14:00u
  • Sportpark Varkenoord

Het tweede team van ADO Den Haag is er maandag niet in geslaagd de koppositie in de reservecompetitie te heroveren. De ploeg van coach Virgilio Teixeira had daarvoor een overwinning nodig uit bij hekkensluiter Feyenoord. Maar het werd 3-0 voor de Rotterdammers.

De wedstrijd, gespeeld op Sportpark De Bongerd in Barendrecht, was nog maar nauwelijks onderweg toen Feyenoord al op voorsprong kwam. Na vijf minuten lag de bal al in het net. Uit een voorzet van Orkun Kökcü tikte Dylan Vente binnen. Na de 1-0 golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Ook na de pauze moest ADO Den Haag-keeper Tim Coremans alweer snel vissen. Bilal Basacikoglu trok voor op voormalig ADO Den Haag-spits Michiel Kramer. Met een kopbal zorgde hij voor de 2-0. In de 70e minuut maakte Vente zijn tweede van de middag. 3-0 zou ook de eindstand worden.

Door het verlies blijft ADO Den Haag derde staan op de ranglijst met twaalf punten uit zeven duels. NEC en sc Heerenveen hebben één punt meer, maar nog wel een wedstrijd tegoed. ADO Den Haag komt voor de winterstop nog één keer in actie in competitieverband. Dat is op dinsdag 12 december tegen Cambuur 2. De aftrap wordt om 18.30 uur verricht in Leeuwarden.

Feyenoord 2 – ADO Den Haag 2      3-0 (1-0)

Scoreverloop: 5. Vente 1-0, 47. Kramer 2-0, 70. Vente 3-0

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Feyenoord 2: Vermeer; Reith, Geertruida, Diks, Malacia; El Bouchataoui, Vente, Kökcü; Basacikoglu, Kramer, Hansson

Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; Polley, Smith, Pinas, Anez (58. Nwankwo); Van Huffel, Van Kins, Cil; Goppel, Reijneveld (46. Timmermans), Roeleveld