Heracles Almelo 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 20 november 2017 14:00u
  • Erve Asito

Wat het eerste team van ADO Den Haag zondag wel lukte, winnen van Heracles Almelo, is het tweede niet gelukt. Maandagmiddag ging de formatie van coach Virgilio Texeira na een 0-1 voorsprong toch nog onderuit in Almelo. Het werd 2-1 voor de thuisploeg. De winnende treffer maakte Heracles één minuut voor tijd.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. ADO Den Haag had wel iets meer overwicht. Daaruit ontstonden wat kansjes voor onder meer Sam van Huffel en Maarten Reijneveld, maar zonder succes. De kansen van Heracles waren groter. Keeper Tim Coremans hoefde echter niet te vissen. Zo bleef het 0-0 bij rust.

Ook in de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De scoringskansen werden wel schaarser. De openingstreffer moest dan ook uit een standaardsituatie komen. Elson Hooi mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf links. De international van Curaçao vond heel knap de verre hoek: 0-1.

Er was nog tien minuten te spelen toen Heracles op gelijke hoogte kwam. Dat gebeurde via invaller Cherinho Griffith. Het duel leek af te stevenen op een puntendeling, maar Heracles wenste daar niet aan mee te werken. Want één minuut voor tijd bezorgde Lerin Duarte zijn club alsnog de overwinning. Daarmee was de tweede nederlaag voor ADO Den Haag van dit seizoen een feit.

Ondanks het verlies blijft ADO Den Haag meedoen in de bovenste regionen van de ranglijst. De ploeg van Teixeira staat in reservecompetitie A op twaalf punten uit zes duels. Dat is één punt minder dan de huidige lijstaanvoerder NEC. Volgende week gaat ADO Den Haag op bezoek bij Feyenoord, dat tot nu toe slechts één punt pakte. Op maandag 27 november wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Rotterdam.

Heracles Almelo 2 – ADO Den Haag 2       2-1 (0-0)

Scoreverloop: 66. Hooi 0-1, 80. Griffith 1-1, 89. Duarte 2-1

Scheidsrechter: Martijn Vos

Opstelling Heracles Almelo 2: Zeinstra; Van Hintum, Duarte, Navrátil, Vermeij, Van Ooijen, Jakubiak, Baas, Huisman, Leemhuis, Van de Berg

Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; David, Beugelsdijk, Pinas (69. Polley), B. Kuipers; Van Huffel, Van Kins (81. Guezen), Cil (76. Timmermans); Goppel, Reijneveld, Hooi