SC Heerenveen 3 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 13 maart 2017 18:30u
  • Sportpark Skoatterwâld

Het tweede team van ADO Den Haag heeft maandagavond geen punten kunnen pakken bij sc Heerenveen 2. De koploper van reservecompetitie A bleek met 3-0 te sterk voor de ploeg van coach Ger van Weelden. Henk Veerman was de grote man bij de Friezen met twee goals.

Bij ADO Den Haag maakte Abel Tamata zijn eerste speelminuten in het groen-geel. Ook waren er basisplekken voor Thomas Meißner en Randy Wolters, die zaterdag bij het eerste team nog invielen tegen NEC.

De ban werd in Heerenveen in de 36e minuut gebroken. ADO Den Haag speelde even met tien man, en daar profiteerde de thuisploeg van. Uit een corner zorgde Veerman voor de 1-0. Direct na rust maakte diezelfde Veerman er 2-0 van. Hij schoot een penalty raak. In de 72e minuut zette Michel Vlap de eindstand op het scorebord. ADO Den Haag kon niks meer aan die achterstand doen.

Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag zesde staan op de ranglijst. Uit elf wedstrijden zijn dertien punten behaald. Over een kleine maand komt het tweede team pas weer in actie. Op 10 april is Feyenoord 2 de tegenstander in het Kyocera Stadion. Let op: de aftrap vindt om 15.00 uur plaats.