SBV Excelsior 2 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 31 oktober 2016 18:30u
  • Van Donge & De Roo Stadion

Twee keer een voorsprong was maandagavond niet genoeg voor ADO Den Haag 2 om met de winst aan de haal te gaan tegen Excelsior 2. De formatie van coach Ger van Weelden zag de Rotterdammers op Woudestein vijf minuten voor tijd 2-2 maken. Dat zou tevens de eindstand blijken. De Haagse doelpunten werden geproduceerd door Hector Hevel en Trevor David.

Waar het tweede team van ADO Den Haag doorgaans bestaat uit (reserve)spelers van de hoofdselectie, was het nu een mengeling met ook jeugdspelers. Zo maakte Kursat Cil zijn debuut op het middenveld. Achterin deed coach Ger van Weelden een beroep op Nigel Ogidi Nwankwo. Zij werden geflankeerd door mannen als José San Roman, Sheraldo Becker en Dennis van der Heijden.

Het duurde lang voordat de wedstrijd op Woudestein op gang kwam. Pas na een half uur deed ADO Den Haag als eerste van zich spreken met twee schoten die voorlangs gingen. Een minuut later zorgde Hevel alsnog voor de openingstreffer. Hij benutte een penalty. Drie minuten daarna maakte Excelsior alweer gelijk. Via een scherpe counter tekende Carlo de Reuver aan voor de 1-1. ADO Den Haag ontsnapte zelfs aan een achterstand, maar Cedric Badjeck miste een open kans.

De tweede helft kroop richting het Haags Kwartiertje toen ADO Den Haag voor de tweede keer op voorsprong kwam. Excelsior-doelman Mike Havekotte maakte net buiten zijn strafschopgebied hands. De vrije trap werd rechts van het doel genomen door David. De verdediger schoot deze feilloos binnen: 1-2. Maar wederom wist Excelsior op gelijke hoogte te komen. In de 85e minuut zette Kevin Vermeulen zijn ploeg met een vrije trap van zo’n 25 meter op 2-2. Met die stand werd er afgefloten.

In reservecompetitie A staat ADO Den Haag nu op een gedeelde zesde plek samen met SC Cambuur 2. Beide clubs hebben vier punten behaald uit vijf duels. Over drie weken treedt ADO Den Haag weer aan in eigen huis. Dan komt het tweede van Hercales Almelo op bezoek in het Kyocera Stadion. Aftrap om 18.30 uur en er is gratis toegang.

Excelsior 2 – ADO Den Haag 2       2–2 (1-1)

Scoreverloop: 31. Hevel (pen.), 34. De Reuver 1-1, 72. David 1-2, 85. Vermeulen 2-2

Scheidsrechter: Stan Teuben

Opstelling Excelsior 2: Havekotte; Kuipers, Hasselbaink, Elbers, Badjeck, Vermeulen, De Reuver, Brito, Massop, Pollemans, Haspolat

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; San Roman, David, Van Schaik (75. Asmelash), Nwankwo; Den Otter, Cil (75. Van Huffel), Hevel; Becker (60. De Groot), Van der Heijden, Amatkarijo