SC Cambuur 1 - 4 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 12 september 2016 18:30u
  • Cambuur Stadion

Het tweede team van ADO Den Haag heeft maandagavond de eerste overwinning van het seizoen behaald. Uit bij Cambuur Leeuwarden 2 wist de ploeg van coach Ger van Weelden door een 1-4 eindstand gemakkelijk de drie punten mee te nemen naar Den Haag. Grote man was Dennis van der Heijden met drie goals.

ADO Den Haag trad aan met een mix van spelers uit het eerste team (o.a. Tyronne Ebuehi en Ludcinio Marengo) en namen uit het elftal van Onder 19 (onder meer Luc den Otter, die een geweldige wedstrijd zou spelen, en Muhammed Atay). Een andere speler uit de hoofdmacht, Achraf El Mahdioui, zorgde na negentien minuten voor de openingstreffer. Na een overtreding op Marengo benutte de middenvelder een penalty.

Daar zou het niet bij blijven voor ADO Den Haag in de eerste helft. Want na een klein half uur zorgde Dennis van der Heijden voor de 0-2. De spits gleed een lage voorzet van Chovanie Amatkarijo binnen. Drie minuten daarna was Van der Heijden weer succesvol. El Mahdioui mocht halverwege het veld aanleggen voor een vrije trap. Bij de tweede paal vond hij de aanvaller, die de bal het doel inliep. Met een 0-3 stand gingen de teams rusten.

In het tweede bedrijf ging Van der Heijden vrolijk verder met scoren. Met een uur op de klok maakte hij zijn derde van de avond. De Schiedammer mocht alleen op keeper Pieter Bos afgelopen en rondde af met een mooie, beheerste lob. Omar el Baad deed nog iets terug namens Cambuur, maar dat kwam veel te laat. Eindstand derhalve 1-4.

In poule A van de reservecompetitie neemt ADO Den Haag nu een vierde plek in met drie punten uit twee duels. Over twee weken vervolgt ADO Den Haag 2 de competitie. Op maandag 26 september komt NAC Breda 2 op bezoek in het Kyocera Stadion. De teams trappen om 18.30 uur af.

Karakteristiek

Cambuur Leeuwarden 2 – ADO Den Haag 2     1–4 (0-3)

Scoreverloop: 19. El Mahdioui 0-1 (pen.), 29. Van der Heijden 0-2, 32. Van der Heijden 0-3, 60. Van der Heijden 0-4, 77. El Baad 1-4

Opstelling Cambuur Leeuwarden 2: Bos; Bosz, Gouriye, Houtkoop, Schilder, Bakker, Hemmen, Den Hoedt, Boerlage, Conraad, El Baad

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; Ebuehi, David, Bakker, Hevel; Den Otter, Atay, El Mahdioui; Amatkarijo, Van der Heijden, Marengo (46. Van Schaik)

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout