PEC Zwolle 2 - 3 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 05 oktober 2015 18:30u
  • MAC³PARK stadion

Jong ADO Den Haag heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen de beloften van Feyenoord. Maandagavond werd namelijk een 2-3 zege geboekt uit bij Jong PEC Zwolle. Het was de tweede overwinning van het seizoen voor de formatie van coach Ger van Weelden. De Haagse treffers kwamen op naam van Roland Alberg, Timothy Derijck en Dennis van der Heijden.

ADO Den Haag begon met de nodige spelers uit de selectie van het eerste elftal. Onder meer Derijck, Kevin Jansen en Ludcinio Marengo stonden in het basisteam. Van Weelden had ook een plekje ingeruimd voor Segun Owobowale, die weer zijn eerste minuten maakte na een bovenbeenblessure. Bekende namen aan PEC Zwolle-zijde waren spelers zoals Wout Brama en Stef Nijland. Laatstgenoemde zette ADO Den Haag al vrij snel op achterstand. In de negende minuut passeerde de spits de Haagse doelman Tim Coremans.

De bezoekers waren in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg. Voetballend zag het er allemaal goed uit, het ontbrak alleen aan zuiverheid bij de laatste pass. PEC Zwolle kwam geen enkele keer dichtbij een tweede goal, zodat met een 1-0 tussenstand werd gerust.

Owobowale en Mohamed Haddachi moesten in de pauze achterblijven in de kleedkamers. Zij werden vervangen door Van der Heijden en Tristan Dekker. De invallers zagen hun team direct na rust op gelijke hoogte komen. Roland Alberg zette ADO Den Haag op 1-1. Even later leken de mannen van Van Weelden zelfs een voorsprong af te dwingen. Hector Hevel liep alleen op keeper Mike Hauptmeijer af, maar wist niet af te ronden. Alberg kreeg daarna nog een vrije trap, die net niet raak was.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam ADO Den Haag dan wel op de verdiende 1-2. Weer was Alberg gevaarlijk met een hard schot. Die werd gekeerd door Hauptmeijer. In de rebound stond Derijck klaar om de bal alsnog tegen de touwen te werken. Met nog een kwartier op de klok breidde ADO Den Haag de voorsprong uit. Na een vlijmscherpe counter gaf Marengo de bal voor op Van der Heijden, die onberispelijk afrondde: 1-3.

De bezoekende ploeg leek op weg naar een eenvoudige overwinning. Toch werd het nog spannend. In de 82e minuut maakte invaller Samet Bulut het tweede Zwolse doelpunt. Het gebeurde met een schot in de korte hoek. Verder kwam PEC Zwolle niet. ADO Den Haag wist vlak voor tijd nog bijna de vierde treffer te produceren, maar een vrije trap van Hevel spatte uiteen op de kruising. Daardoor werd 2-3 de einduitslag.

ADO Den Haag blijft zesde staan in poule A van de beloftencompetitie, ondanks de winst. Het heeft nu zeven punten uit zes wedstrijden. Datzelfde puntenaantal heeft ook Jong Cambuur Leeuwarden, maar de Friezen speelden één duel minder. Over twee weken treffen de Haagse beloften hekkensluiter Jong VVV/Helmond Sport. Op 19 oktober wordt er om 18.30 uur afgetrapt in het Kyocera Stadion.

Jong PEC Zwolle – Jong ADO Den Haag 2–3 (1-0)

Scoreverloop: 9. Nijland 1-0, 46. Alberg 1-1, 55. Derijck 1-2, 75. Van der Heijden 1-3, 82. Bulut 2-3

Scheidsrechter: Kevin Puts

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer; Havertong, Evre (86. Berghuis), Ehizibue, Bruintjes; Brama, El Hasnaoui (56. Ten Have), Buitenhuis; Heerkes (73. Bulut), Lazic, Nijland

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; David, Derijck, Groos, Haddachi (46. Dekker); Alberg, Hevel, Jansen; Marengo, Owobowale (46. Van der Heijden), Gorré