ADO Den Haag 3 - 3 Heracles Almelo
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 17 augustus 2015 18:30u

Ondanks het feit dat Jong ADO Den Haag ruim een helft met tien man speelde, heeft het maandagavond toch een punt veroverd tegen Jong Heracles Almelo. In een regenachtig Kyocera Stadion stond er na een 0-3 voorsprong voor de uitploeg toch een 3-3 gelijkspel op het scorebord. De Haagse goals kwamen op naam van Nikki Baggerman, Hector Hevel en Gervane Kastaneer.

Heracles Almelo begon flitsend aan de wedstrijd. Al na een paar seconden kreeg spits Paul Gladon een aardige kopkans, die over ging. In de eerste tien minuten bleven de zwart-witten de bovenliggende partij, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Dat werd ADO Den Haag uit het niets wel. Via een mooie aanval over rechts kreeg Kastaneer een opgelegde scoringsmogelijkheid. Keeper Michael Brouwer was te ver uitgekomen om het schot van de spits te keren. Gelukkig kon de doelman rekenen op een verdediger, die de bal van de lijn gewerkte. Even later spatte een poging van Tristan Dekker hard uiteen op de vuisten van Brouwer.

Vanaf de Haagse kansen ging het duel gelijk op. Maar het was Heracles Almelo dat op voorsprong kwam. Tyrone Ebuehi maakte hands in zijn eigen zestienmetergebied: penalty. Die werd dwars door het midden genomen door Gladon. Omdat Robert Zwinkels een hoek had gekozen, was het wel raak: 0-1. Na de openingstreffer viel er aan beide kanten nog een goede mogelijkheid te noteren. Namens Heracles Almelo schoot Peter van Ooijen een paar meter naast. Datzelfde deed Segun Owobowale voor ADO Den Haag.

Met 36 minuten op de klok moest ADO Den Haag verder met tien man. Kenji Gorré kwam met een gestrekt been in op Van Ooijen. De overtreding leek niet dermate ernstig, maar toch trok arbiter Davy Otto de rode kaart. Direct daarna verdubbelde Heracles Almelo de score. Een voorzet van links werd bij de eerste paal afgerond door Gonzalo Garcia. De aanvaller krulde vlak voor rust de bal nog op de lat. Zo werd met een 0-2 stand de kleedkamers opgezocht.

Vrij snel na de pauze leek Gladon het duel in het slot te gooien. Na een voorzet van rechtsback Rick Hemmink kopte de aanvalsleider raak. Zwinkels was kansloos. Diezelfde Gladon leek na zijn tweede doelpunt op weg naar zijn derde. Een omhaal ging echter een halve meter naast.

ADO Den Haag bleef niet bij de pakken neerzitten. Binnen korte tijd was Giovanni Korte dichtbij een treffer. Drie keer zag hij Brouwer uitstekend redding brengen. In de 67e minuut werd een schot van Korte ook nog eens door een verdediger geblokt. Voor de rebound stond invaller Nikki Baggerman klaar om af te ronden: 1-3. Het bracht de spanning enigszins terug. Zeker toen Owobowale vijf minuten later dwars door het centrum van Heracles Almelo mocht doorlopen richting doel. Hij wilde de bal afleggen op Kastaneer, maar die werd niet bereikt omdat er een voet van een verdediger tussenzat.

Vijf minuten voor tijd kwam de spanning dan wel terug. Kastaneer werd in de doelmond aan zijn shirt getrokken. Otto vond het genoeg voor een strafschop. Dit buitenkansje was aan Hevel wel besteed. ADO Den Haag ging weer in een punt geloven. En dat geloof werd beloond. Via een splijtende dieptepass van achteruit kon Kastaneer richting de vijandelijke goal lopen. De spits bleef rustig, en schoot koelbloedig raak: 3-3. In de slotseconde was Hemmink nog heel dichtbij een driepunter voor Heracles Almelo. Zwinkels was uitgegleden, maar de rechtsback had het vizier niet op scherp en schoot naast. Een zwaarbevochten punt voor ADO Den Haag.

Volgende week staat er voor de Haagse beloften weer een uitwedstrijd op het programma. Op maandag 24 augustus om 18.30 uur is Jong sc Heerenveen de tegenstander.

Jong ADO Den Haag – Jong Heracles Almelo 3–3 (0-2)

Scoreverloop: 22. Gladon 0-1 (pen.), 37. Garcia 0-2, 47. Gladon 0-3, 67. Baggerman 1-3, 86. Hevel 2-3 (pen.), 90. Kastaneer 3-3

Scheidsrechter: Davy Otto

Gele kaarten: Hemmink (Heracles Almelo)
Rode kaarten: Gorré (ADO Den Haag)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Dekker (46 David), Ebuehi, Groos, Haddachi; Hevel, Gorré, Jansen (57. Baggerman); Korte (77. Verduijn), Kastaneer, Owobowale
Opstelling Jong Heracles Almelo: Brouwer; Hemmink, Heerkes, Bosz, Aktaou; Van Ooijen, Sibum (81. Brobbey), Gosens (87. Erkilinc); Navratil, Gladon, Garcia (66. Vanhanen)