ADO Den Haag De Graafschap
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 20 april 2015 18:30u

De Beloften van ADO Den Haag hebben hun één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van coach Ger van Weelden was maandagavond met 4-0 te sterk voor hekkensluiter in Divisie B, Jong De Graafschap. Grote man aan Haagse zijde was Gervane Kastaneer, die twee maal doel trof. De andere goals kwamen op naam van Dylan Nieuwenhuys en Furkan Eren.

Het begin van de wedstrijd was weinig spectaculair. De beide keepers hoefden in het eerste half uur geen enkele keer in te grijpen. Het meest opwindende moment was een schot van Kastaneer in de tiende minuut. Na een mooie actie door het hart van de defensie van De Graafschap van Tom van Veen plaatste Kastaneer de bal een paar meter over de lat.

Pas na dertig minuten kwam het duel los. Vrij snel achter elkaar kregen ADO Den Haag en De Graafschap om en om aardige kansen. Eerst schoot Van Veen net naast vanaf de rand van het zestienmetergebied. Even later kreeg Robert Zwinkels een inzet van Mart de Jong recht op zich af. Uit de tegenstoot mikte Mitchell de Vlugt net naast. De laatste mogelijkheid in korte tijd was van voormalig ADO Den Haagspeler Santy Hulst. De poging van de spits was te zacht op Zwinkels te verrassen.

Vlak voor rust belandde er eindelijk een bal tegen de touwen. Een vrije trap van De Vlugt kwam panklaar op het hoofd van Timothy Derijck terecht, die terug kopte op de andere centrale verdediger Nieuwenhuys. Met een ferme knal zorgde hij voor de 1-0. Het bleek tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft was het lang wachten op kansen. Pas in de 65e minuut verscheen De Graafschap dreigend voor het Haagse doel. Een kopbal van invaller Nathaniel Will werd van de lijn gehaald. Direct daarna kwam een schot van Kastaneer hoog in de tribunes terecht. Shanti Bedrosian was een paar minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar de aanvaller zag Zwinkels moeizaam redding brengen.

Ruim twintig minuten voor tijd verdubbelde ADO Den Haag de score. Uit een vlijmscherpe counter gaf de vliegensvlugge Mitchell Schet de bal voor op de eveneens mee opgekomen Kastaneer. Met een prachtig volley zette hij zijn naam onder de 2-0. Diezelfde Kastaneer besliste de wedstrijd in de 78e minuut. Met een geplaatst schot in de lange hoek gaf hij De Graafschap-doelman Jasper Heusinkveld het nakijken: 3-0.

De Superboeren leken nog iets terug te kunnen doen, aangezien ze een penalty kregen van arbiter Fabian de Lima Schepens. Jeroen Meurs wist vanaf de stip echter niet te scoren, want Zwinkels hield tegen. Het slotakkoord was voor ADO Den Haag. Met een prachtige indraaiende bal maakte invaller Eren de 4-0.

Door de overwinning is ADO Den Haag twee plekken gestegen op de ranglijst. De formatie van Van Weelden bezet, met nog twee duels te gaan, de vierde plek. Uit tien wedstrijden zijn vijftien punten behaald. Het duurt weer even voordat ADO Den Haag in actie komt in de competitie. Dat gebeurt pas op maandag 11 mei. Om 18.30 uur wordt er dan afgetrapt voor de confrontatie in en tegen Jong FC Dordrecht. Een aantal dagen daarvoor spelen de Haagse Beloften nog een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Aruba. Dat duel vindt plaats in het Kyocera Stadion op woensdag 6 mei om 20.00 uur.

Jong ADO Den Haag – Jong De Graafschap 4–0 (1-0)
Scoreverloop: 41. Nieuwenhuys 1-0, 69. Kastaneer 2-0, 78. Kastaneer 3-0, 90. Eren 4-0
Scheidsrechter: Fabian de Lima Schepens