ADO Den Haag 2 - 1 FC Groningen
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 16 maart 2015 18:30u

Na twee duels zonder zege hebben de Beloften van ADO Den Haag weer drie punten gepakt. Thuis tegen koploper Jong FC Groningen/Cambuur werd het 2-1 voor de mannen van coach Ger van Weelden. Een overwinning die terecht was, aangezien ADO Den Haag ruim een uur het betere team was. Daarna drongen de Noorderlingen steeds meer aan, maar het lukte ze niet meer naast de geelgroene formatie te komen.

De eerste fase van de wedstrijd was voor ADO Den Haag. De thuisploeg had het meeste balbezit en zette de vijandelijke defensie constant onder druk. Al na vier minuten resulteerde dat overwicht in een kans voor Gervane Kastaneer, die een nog houdbaar schot in huis had na een korte solo. Op de rebound van Mathias Gehrt bracht doelman Stefan van der Lei ook redding.

Geheel tegen de verhouding in kwam FC Groningen/Cambuur in de twaalfde minuut op voorsprong. Met een mooie crosspass kreeg Jafar Arias de bal aangespeeld. De rechtsbuiten zette daarna met een eenvoudige beweging Danny Groos op het verkeerde been. De andere verdedigers konden ook niet meer ingrijpen zodat Arias kon schieten. Hij raakte de bal niet goed, maar het was wel genoeg voor de openingstreffer.

ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten na de onverwachte achterstand. Binnen korte tijd kreeg het kansen via Kastaneer, Tyronne Ebuehi en Xander Houtkoop. Die werden echter allemaal niet benut. In de 19e minuut scoorde ADO Den Haag wel, uit een penalty. Gehrt werd onderuit gemaaid, en na enige twijfel wees arbiter Tim de Geest naar de stip. Houtkoop schoof de strafschop binnen: 1-1.

In het laatste gedeelte van de eerste helft bleef ADO Den Haag beter, maar het tempo ging wel een stuk omlaag. FC Groningen/Cambuur bleef dan ook vrij gemakkelijk op de been, behalve in de 26e minuut. Via een steekpass van Mohamed Haddachi kreeg Kastaneer de bal in de voeten. De spits omspeelde Van der Lei. Daarna aarzelde Kastaneer te lang, waardoor de keeper weer op tijd terug was om de inzet van de aanvaller te keren. Daardoor werd met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht.

Niet lang na rust kwam ADO Den Haag op een terechte voorsprong. Uit een indraaiende vrije trap van Gehrt stond Kastaneer bij de tweede paal volledig vrij om binnen te koppen wat de 2-1 betekende.

Vanaf het tweede Haagse doelpunt was het gedaan met het overwicht voor het team van Van Weelden. FC Groningen/Cambuur ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Binnen een kwartier kregen achtereenvolgens Bob Schepers, Sebastian Roman Steblecki, Juninho Bacuna en Hristiyan Denkovski goede kansen, maar zij troffen goalie Tim Coremans op hun weg naar glorie of schoten in het zijnet. In de absolute slotfase was invaller Dylan Nieuwenhuys namens ADO Den Haag nog twee keer dichtbij een treffer. Het bleef echter bij 2-1, de eerste zege in drie wedstrijden.

ADO Den Haag stijgt door de winst twee plekken op de ranglijst van Divisie B van de Beloftencompetitie. Er wordt nu een vierde positie ingenomen. Uit negen wedstrijden zijn twaalf punten behaald. Het duurt nog een kleine maand voor ADO Den Haag weer in actie komt. Op maandag 13 april staat er een oefenduel op het programma uit bij Go Ahead Eagles. Een week later is er pas weer een competitiewedstrijd tegen Jong de Graafschap. Op 20 april wordt die confrontatie om 18.30 uur afgewerkt in het Kyocera Stadion.

Jong ADO Den Haag – Jong FC Groningen/Cambuur 2–1 (1-1)
Scoreverloop: 12. Arias 0-1, 19. Houtkoop 1-1 (pen.), 52. Kastaneer 2-1
Scheidsrechter: Tim de Geest