SC Heerenveen 1 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 01 september 2014 18:30u
  • Abe Lenstra Stadion

De beloften van ADO Den Haag zijn maandagavond tegen een nederlaag aangelopen in een vriendschappelijke wedstrijd. De mannen van coach Ger van Weelden gingen uit bij Jong sc Heerenveen met 1-0 ten onder. Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel terecht geweest. Alleen wist ADO Den Haag kansen, die het met name in de eerste helft kreeg, niet te benutten.

Het oefenduel stond op het programma, aangezien beide teams deze week niet in actie hoefden te komen in de competitie. Van Weelden greep de gelegenheid aan om twee Chinese stagespelers te testen: Dong Nan Jiang (19 jaar), die in de basis startte, en Yuqui Li (17 jaar, viel in de tweede helft in).

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij. Het speelde verzorgd en gedurfd voetbal, wat ook tot kansen leidde. Die waren echter allemaal niet aan de Hagenaars besteed. Heerenveen sprong effectief om met één van hun weinige mogelijkheden. Vlak voor rust kon verdediger Jens Jurn Streutker uit een corner van dichtbij raak schieten met een droge knal.

In de tweede helft had sc Heerenveen het betere van het spel, maar het lukte de Friezen niet de score uit te breiden. De ploeg van coach Tieme Klompe kreeg een kwartier voor tijd nog wel een grote kans. De lat voorkwam dat de bal in het net verdween. ADO Den Haag kon daar niet veel tegenover stellen. Zo werd de ruststand ook de eindstand: 1-0. Over twee weken spelen de beloften weer een regulier duel in de competitie. Op maandag 15 september is Jong VVV/Helmond Sport de tegenstander in het Kyocera Stadion. Aftrap 18.30 uur.

SC Heerenveen - Jong ADO Den Haag 1 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 45. Streutker 1-0

Scheidsrechter: S. Aalders

Gele kaarten: Reebeen (ADO Den Haag)

Opstelling

SC Heerenveen: De Fockert; Schoop, Warmolts, Streutker, St. Juste; Van Amersfoort, Huser, Huizing; Lumu, Dalgaard, Varga

Jong ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Jiang, Nieuwenhuis, Fecunda (65. Reebeen); Hevel, David (55. Li), Eren; Verduijn, De Vlugt, Van Veen