VVV-Venlo 0 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 27 januari 2023 20:00u
  • Seacon Stadion - De Koel

ADO Den Haag neemt door een 0-0 gelijkspel tegen VVV-Venlo een punt mee naar huis. Vooral in de tweede helft kregen de bezoekers een aantal hele goede kansen en was er aan inzet geen gebrek. Achterin hield de Haagse ploeg de boel goed dicht en werd er niet gescoord.

Trainer Dick Advocaat kon voor deze wedstrijd beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Naast de langdurig geblesseerden Wentges en Komljenovic was alleen Bilate niet inzetbaar. Daarbij keerden Van Breemen en Asante allebei terug van een schorsing en mochten zij meteen starten in de basisopstelling. Werker en Absalem belandden zodoende weer op de bank en keerde Kemper van het centrum van de verdediging terug naar de linkerkant. Verder waren er geen wijzigingen op zowel het middenveld als de aanval ten opzichte van de laatste wedstrijd, tegen Jong FC Utrecht.

lr230127ab13345

Nadat beide ploegen de befaamde trappen naar het veld hadden overleefd ging het duel tussen VVV-Venlo en ADO Den Haag van start. De thuisploeg liet zich vanaf het eerste fluitsignaal meteen gelden en daardoor werd ADO naar achteren gedwongen. Na vier minuten mocht Kees de Boer, ex-speler van ADO Den Haag, een vrije trap op een gevaarlijke positie nemen. De middenvelder probeerde het met een lobje om een medespeler te bereiken. Dat had Koopmans goed in de smiezen en pakte de bal uit de lucht voor er gevaar uit kon ontstaan.

Terwijl de eerste tien minuten bijna waren verstreken kwamen de bezoekers alweer wat beter in het spel. Met de eerste aanval deelde Verheydt een speldenprikje uit door de doelman te testen met een kopbal na een goede voorzet van compagnon Kemper. De volgende goede kans was voor de Limburgers. Venema, die het al eerder tevergeefs probeerde, schoot hard van afstand en Koopmans kon vanwege de snelheid moeilijk de bal klemmen. Daar vlakbij stond echter Boy Kemper die de bal gelijk weg kon rossen. Het duel was behoorlijk in evenwicht en veel hoogtepunten waren er niet. Een kwartier voor tijd was het Venema die opnieuw de VVV-fans even liet opveren toen de aanvaller kon uithalen vanaf een mooie positie. Finn van Breemen had dat door en koos goed positie om het schot voor de lijn weg te kunnen schieten. De vraag was of de bal er anders in was gegaan, maar de jonge verdediger loste het uitstekend op.

lr230127ab13477

Tot de 38e minuut was het wachten op de eerste grote kans uit open spel van de Haagse formatie. Die kwam uiteindelijk via Kemper en Wehrmann bij Verheydt terecht die niet nadacht en de bal op zijn pantoffel nam. Helaas zeilde het harde schot net over. Dit was het laatste wapenfeit van een niet al te boeiende eerste helft waarin ADO Den Haag wel veel inzet toonde, maar weinig kansen creëerde.

De tweede helft was pas een halve minuut op gang en ADO Den Haag kreeg al een van de beste mogelijkheden die het tot dan toe had gehad. Sleegers kon aannemen in het vijandelijke strafschopgebied en probeerde met een laag schot doelman Van der Gouw te verrassen. De VVV-goalie was scherp uit de kleedkamer gekomen en voorkwam een snelle Haagse treffer. VVV kwam snel met een reactie op het onscherpe begin, want al snel had Venema van dichtbij de 1-0 binnen kunnen koppen. Aangezien de dit duel zeer bedrijvige Venema weinig kracht aan de bal mee gaf kon Koopmans vrij simpel redden. Venema maakte het de Haagse defensie veelvuldig lastig. Door fantastisch ingrijpen van Van Breemen werd voorkomen dat de 23-jarige voetballer vrij kon schieten in het strafschopgebied, maar het was weer een waarschuwing.

lr230127ab14039

Een half uur voor tijd maakte Kishna zijn rentree en verving hij Sellouki.. Sinds het duel tegen Almere City FC van 11 december vorig jaar was de Haagse voetballer niet meer in actie gekomen. De aanwezigheid van Kishna leek de ploeg wat kracht te geven. De geel-groenen kregen namelijk de grootste kans van de wedstrijd toen hij pas net in het veld stond, al kwam dat gevaar niet van hem maar van Severina die een fantastische voorzet in huis had en Sleegers bediende. De linksbuiten kon vrij koppen vlakbij het Limburgse doel, maar mikte aan de verkeerde kant van de paal. ADO leek los te zijn gekomen en er hing een doelpunt in de lucht. Die leek er te komen via Severina die kon profiteren van knullig balverlies. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot. Met een uiterste inspanning kon een verdediger van VVV de inzet blokken.

lr230127ab14069

Net op het moment dat ADO Den Haag leek door te drukken lag de bal er bijna in aan de andere kant. Koopmans liet een bal los waardoor Venema zijn kans rook en een uitgelezen kans voor zijn voeten kreeg. Deze werkte hij echter over en kwamen de bezoekers zeer goed weg. Verder stond het achterin bij de ploeg van trainer Advocaat vrij sterk en gaf het niet veel weg. Op basis van de inzet verdiende de Haagse ploeg meer dan een gelijkspel. Kansen waren er genoeg voor, ook in de slotfase. Asante kopte enkele centimeters naast na een goede bal van Kishna die zijn stempel meteen drukte op het spel.

In de blessuretijd pakte Koopmans op weergaloze manier een hard schot uit de hoek en voorkwam daardoor een hele late Venlose treffer. De wedstrijd eindigde daardoor met de stand zoals het begon: 0-0