ADO Den Haag 4 - 0 Jong Ajax
  • Zondag 28 augustus 2022 12:15u
  • Bingoal Stadion

In een uitstekende wedstrijd heeft ADO Den Haag Jong Ajax met 4-0 opzij gezet. Dit keer begon de Haagse ploeg een stuk beter aan het duel en stond het na twee minuten op een 1-0 voorsprong door Zwarts. Severina, die de assist gaf bij de openingstreffer zorgde voor de 2-0 en later ook nog voor de 4-0 met een heerlijke krul. Daarvoor had De Waal de derde Haagse goal op zijn rekening genomen. De overwinning is een fijne opsteker voor de ploeg van trainer Dirk Kuijt na drie nederlagen op rij.

lr220828ab12282

De Waal keerde voor deze wedstrijd weer terug van zijn blessure en stond ook meteen in de basis. Van Breemen en Carlson zaten nog steeds in de lappenmand en waren afwezig. Nieuwe aanwinsten Absalem en Thomas zaten ook niet bij de selectie. Wie ook weer terugkeerde in het stadion was het publiek, al waren dit nog enkel de seizoenkaarthouders en zakelijke relaties.

Na drie teleurstellende wedstrijden op rij was iedereen in Den Haag toe aan de eerste drie punten van het seizoen. En waar de Hagenaars vorige week tegen MVV dramatisch startten, was nu het omgekeerde het geval. Na twee minuten stond het namelijk al 1-0 voor de thuisploeg. Severina kreeg de bal aan de rechter kant van het strafschopgebied en slingerde hem naar de andere kant. Daar stond Zwarts goed opgesteld en de linksbuiten kopte goed raak in de korte hoek. De fans op de tribunes gingen uit hun dak en je voelde een golf van opluchting in het stadion door deze goal. Jong Ajax wist in het begin niet wat het overkwam door het furieuze begin van ADO. Twee minuten later kreeg de Haagse ploeg opnieuw een grote mogelijkheid via Verheydt, maar de spits raakte de bal niet lekker.

goal zwarts

De bezoekers kwamen hierna beter in het duel, ook omdat ADO Den Haag wat gas terugnam. Het was duidelijk dat het duel nog lang niet was gespeeld, want de Amsterdammers werden een aantal keer gevaarlijk. Zo zorgde Wentges er met een fantastische save voor dat een snelle gelijkmaker werd voorkomen. Het gevaar van de kant van de thuisploeg kwam vandaag vooral van de flanken. Vooral Severina liet zijn directe tegenstander meerdere keren zijn enkels zien. Zo ook halverwege de eerste helft toen de flankspeler er vandoor was en de rechte weg naar het doel nam. Vervolgens besloot hij het met een harde knal in de korte hoek te proberen, maar redde keeper De Graaff goed.

Het duel kabbelde naar het einde van de eerste helft toen ADO Den Haag de marge verdubbelde. Max de Waal timede zijn steekpass op Xander Severina perfect en zo kon de vleugelaanvaller doorlopen naar het vijandelijke doel en hij rondde beheerst af: 2-0. Een ideale manier om de rust in te gaan, al had Verheydt de 3-0 op zijn schoen kort voor de pauze.

lr220828ab12365

Ook in de tweede helft schoot de Haagse formatie uit de startblokken. De Waal zette met een heerlijke stift over de doelman de 3-0  op het bord. Met nog 40 minuten op de klok zat de ploeg van trainer Dirk Kuijt op rozen. Met een comfortabele 3-0 voorsprong ging het zelfs op zoek naar de vierde. Deze kwam een half uur voor tijd van de voet van Severina en ditmaal was het een beauty. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde de aanvaller de bal prachtig in de hoek.

De beloften uit Amsterdam kregen nog een tweetal kansen; beide pogingen misten echter richting. Twintig minuten voor tijd deed Kuijt drie wissels. Catic, Wehrmann en Komljenovic kwamen het veld in en Severina, Breinburg en De Waal verlieten het veld. Ondanks de verse krachten veranderde er niet veel aan het spelbeeld. ADO Den Haag speelde het rustig uit en had niet veel te duchten van de Amsterdammers. Met een 4-0 tussenstand waren en nog een aantal kansen voor Joël Zwarts die het helaas niet voor elkaar kreeg om zijn tweede van de middag op het scorebord te schieten.

lr220828ab28339

ADO Den Haag – Jong Ajax

Scoreverloop: 2. Zwarts 1-0, 38. Severina 2-0, 48. De Waal 3-0, 61. Severina 4-0

Scheidsrechter: R. Hensgens

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Hall, Asante, Werker, Kemper; Klas (77. Esajas), Breinburg (71. Wehrmann), De Waal (70. Komljenovic); Severina (71. Catic), Verheydt (81. Struick), Zwarts

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Jermoumi, Aertssen, Pierie, Milovanovic (46. Martha); Fitz-Jim (78. Vos), Regeer (81. Giovanni), Hlynsson; Hansen, Rasmussen, Misehouy (64. Warmerdam)

Toeschouwers: 3.785

Auteur: Rokus Driesen