FC Dordrecht 3 - 1 ADO Den Haag
  • Vrijdag 25 maart 2022 21:00u
  • Riwal Hoogwerkers Stadion

Op een frustrerende avond heeft ADO Den Haag met 3-1 van FC Dordrecht verloren. Klas vond in de eerste helft het net aan zowel de verkeerde als goede kant van het veld. Na rust kwam de ploeg van aanvoerder Boy Kemper een stuk minder goed uit de startblokken en kreeg het in de eerste tien minuten twee doelpunten om de oren. Kort hierna kregen de bezoekers nog wel een penalty, maar deze schoot Verheydt op de paal. ADO Den Haag kon behalve een schot van Stein op de lat daarna geen vuist meer maken en was de 3-1 nederlaag een feit.

220325ab19329

Voor dit duel koos trainer Giovanni Franken met Hugo Wentges voor een andere doelman onder de lat. Dit ging ten koste van Alessandro Damen die sinds zijn komst naar ADO Den Haag voor het eerst vanaf de zijlijn moest toekijken. Verder had Janmaat weer een plek in het basiselftal als centrale verdediger. Asante nam daardoor plaats op de bank. In de tiende minuut van de wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion kon men het eerste schot noteren. Deze kwam van de voet van linksbuiten Donkor die maar net over het doel schoot vanaf de rand van het strafschopgebied. In het eerste half uur was het vooral een schaakspel op het middenveld. Het tempo lag van beide kanten laag en een goede eindpass ontbrak waardoor er geen mogelijkheid werd gecreëerd.

220325ab19814

FC Dordrecht kreeg slechts één tegendoelpunt in zijn laatste twee wedstrijden en in de beginfase van dit duel had het de organisatie goed staan achterin. Een ogenschijnlijk kansloze voorzet van Amofa belandde plots op de lat van het vijandelijke doel. Het was het startsein voor een vermakelijk slot van het eerste bedrijf. Eerst was daar Bourard die met zijn rechtervoet maar net naast schoot. Vervolgens lag de bal een paar minuten later plots aan de andere kant erin. Mannes stoomde op aan de rechterkant en slingerde de bal voor. Daar wilde Dhoraso Klas wegkoppen maar raakte de bal volledig verkeerd waardoor deze de andere kant op vloog en in de rechterhoek belandde. FC Dordrecht kreeg de smaak te pakken en slechts twee minuten later al dichtbij de tweede. Wentges pakte echter goed het schot van Suray vanuit de tweede lijn. Vlak voor rust trok ADO Den Haag de score gelijk. Uitgerekend Klas was het die de bal dit keer in het goede doel wist te schieten na een goede pass van Sem Steijn. In de extra tijd van de eerste helft kregen de bezoekers een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Verheydt wist Bossin niet te verschalken en Bourard leek in de rebound binnen te schieten en opnieuw wist de keeper van de thuisploeg goed redding te brengen.

Het leek een goede opmars naar een betere tweede helft voor de Hagenaars. Aan de start van de tweede helft werd Breinburg het veld in gestuurd voor Reemst. Niets was minder waar. De Schapekoppen kwamen vliegend uit de startblokken. Wentges behoedde de ploeg uit Den Haag met een geweldige reflex voor een snelle tegentreffer. Vijf minuten later wist FC Dordrecht te profiteren van een fout in de ADO-verdediging. Een hoge bal werd niet goed weggewerkt door Janmaat en de verdediger gaf hierbij een onbedoelde assist aan de alerte Conteh die hierdoor vrij spel kreeg om de 2-1 binnen te schieten. De van Feyenoord gehuurde buitenspeler faalde dan ook niet. Het leed voor de Geel-Groenen werd even later nog erger toen Donkor in de verre hoek raak wist te schieten. Een harde klap voor ADO Den Haag dat binnen drie minuten twee tegendoelpunten moest incasseren.

220325ab19588

Toch kreeg de uitploeg een uitgelezen mogelijkheid voor de aansluitingstreffer kort na de 3-1. Scheidsrechter Vos zag dat er een overtreding werd gemaakt vlak voor het doel van de thuisploeg en wees vervolgens naar de penaltystip. Waar Thomas Verheydt afgelopen maandag nog wist te scoren uit een strafschop, lukte dat nu niet. De spits raakte namelijk de paal, tekenend voor de avond van ADO Den Haag. Het wilde vandaag niet lukken en het was niet goed genoeg om aanspraak te maken op resultaat. Ook in het vervolg wist ADO Den Haag maar zelden een vuist te maken tegen de Dordtenaren die maar wat blij waren met de voorsprong. Heel even veerde het volle Haagse uitvak op toen Steijn de bal kreeg en van afstand op de lat poeierde. Terwijl het Haags Kwartiertje al ruim was ingegaan sloeg nog even de vlam in de pan. Vlak voor de dug-out van de thuisploeg was er namelijk een opstootje. De aanleiding was onenigheid tussen Boy Kemper en een wisselspeler van de Dordtenaren. In de slotfase was de ploeg van trainer Michele Santoni dichtbij de vierde treffer. Van dichtbij kopte Dordrecht-spits Meijer op de paal.

FC Dordrecht - ADO Den Haag (3-1)

Scoreverloop: 38. Klas (eigen doelpunt) 1-0, 43. Klas 1-1, 51. Conteh 2-1, 54. Donkor 3-1