ADO Den Haag 2 - 4 FC Twente
  • Oefenduel
  • Zaterdag 24 juli 2021 14:00u

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag twee oefenduels tegen FC Twente gespeeld en kan daar met tevredenheid op terugkijken. De eerste wedstrijd, die 75 minuten duurde, leverde een 2-2 eindstand op. Sem Steijn was verantwoordelijk voor beide treffers. Het tweede duel, waarbij beide trainers een geheel ander team lieten acteren, eindigde in een 0-2 nederlaag.

Oefenmeester Ruud Brood zal vooral met genoegen terugkijken op de eerste wedstrijd die deze middag werd afgewerkt. In die 75 minuten liet een wederom piepjong ADO Den Haag zien het een ploeg als FC Twente goed tegenstand te kunnen bieden. De bezoekers speelden in het Cars Jeans Stadion onder anderen met kerstverse aanwinst Ricky van Wolfswinkel in de basisopstelling. Toch was het Steijn die de score wist te openen. Een snelle hervatting van doelman Luuk Koopmans op de pijlsnelle Vicente Besuijen leidde deze uitgespeelde treffer in: 1-0.

Het antwoord van FC Twente volgde in het eerste kwartier na het rustsignaal. Ondanks dat ADO Den Haag eerst nog via de voet van Besuijen dicht bij een verdubbeling van de marge was, vielen de treffers aan de overkant. Eerst tikte Ramiz Zerrouki in de 50ste minuut de gelijkmaker binnen. Bijna tien minuten later was de middenvelder opnieuw trefzeker door een vrijetrap schitterend in de kruising te werken: 1-2.

In het laatste kwartier kwam ADO Den Haag weer beter in haar spel. Zo werd bij een omschakelmoment Steijn door Cain Seedorf de diepte ingestuurd, maar eindigde het schot rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Kort hierna was het alsnog raak voor de thuisploeg. De opgekomen Boy Kemper leverde een prima voorzet af op de inlopende Steijn, die vervolgens geen moeite had om de gelijkmaker achter Lars Unnerstall te schieten: 2-2. In de slotfase had ADO Den Haag nog een grote kans op een nieuwe voorsprong. Een kopbal van Tyrese Asante werd ternauwernood door Unnerstall uit het doel gehouden.

Na een korte onderbreking stond de tweede wedstirjd tussen beide clubs op het programma. Zowel Brood als Ron Jans kozen ervoor om met een geheel nieuw team aan de aftrap te beginnen. FC Twente kwam in deze oefenpot al vroeg aan de leiding via Jayden Oosterwolde, die via de rebound het net wist te vinden. De kansen waren in deze wedstrijd spaarzaam te noemen. In de slotfase strafte de ploeg uit Enschede een slippertje in de Haagse achterhoede af en was de eindstand bepaald: 2-4.

Aanstaande zondag speelt ADO Den Haag haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In De Kuip is Feyenoord om 14.30 uur de tegenstander. Op zondag 8 augustus staat vervolgens de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op het programma tegen Jong Ajax. Dit duel begint om 12.15 uur in het Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag - FC Twente 2-4 (1-0)

Scoreverloop: 29. Sem Steijn 1-0, 49. Zerrouki 1-1, 57. Zerrouki 1-2, 63. Steijn 2-2, 79. Oosterwolde 2-3, 111. Markelo 2-4