CASA Academy 1 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Donderdag 01 juli 2021 18:00u
  • Prinses Irene Sportpark

De eerste oefenwedstrijd van ADO Den Haag is geëindigd in een nipte overwinning. Onder het oog van enkele honderden toeschouwers waren Cain Seedorf en Boy Kemper in de eerste helft trefzeker namens de Haagse ploeg. Na rust werd er niet meer gescoord op het Prinses Irene Sportpark: 1-2.

In het eerste kwartier was ADO Den Haag al enkele keren dichtbij de openingstreffer. Met name Vicente Besuijen kwam gevaarlijk voor het doel, maar het vizier stond bij de rappe aanvaller nog niet op scherp. Het duurde vervolgens tot de 27ste minuut voordat het doelpunt van ADO Den Haag alsnog viel. De mee opgekomen Cain Seedorf ontving in het zestienmetergebied de bal waarna de rechtsback met een schot in de korte hoek de sluitpost kansloos liet: 0-1.

Waar het publiek in Rijswijk dus bijna een half uur moesten wachten op een treffer, vielen de doelpunten het laatste kwartier van de eerste helft snel achter elkaar. Nadat Besuijen via een spectaculaire omhaal de lat raakte, kon Boy Kemper met een kopbal simpel de marge verdubbelen. Amper een minuut later deed CASA Academy iets terug via Adham El Idrissi: 1-2.

Na rust verscheen ADO Den Haag, met uitzondering van Cain Seedorf, met een compleet nieuw team aan de aftrap. De eerste kansen in de tweede helft waren vervolgens voor CASA Academy. Eerst ging een schot van doelpuntenmaker El Idrissi net over het doel van doelman Youri Schoonderwaldt. Na een uur spelen kwam ADO Den Haag andermaal goed weg nadat de tegenstander de bal op de kruising zag belanden.

In het laatst gedeelte van het oefenduel leek ADO Den Haag via Yahya Boussakou op 1-3 te komen, maar zijn poging ging tegen de paal. Ook Lorenzo van Kleef, terug na een verhuurperiode bij FC Eindhoven, had vlak voor tijd het geluk niet aan zijn zijde. Na een goede actie van Jonathan Mulder ging het schot van de middenvelder hoog over.

Zaterdag speelt ADO Den Haag wederom een oefenwedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Laakkwartier. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

CASA Academy - ADO Den Haag 1-2 (1-2)

Scoreverloop: 27. Seedorf 0-1, 37. Kemper 0-2, 38. El Idrissi 1-2

Scheidsrechter: Dick Jol