ADO Den Haag 1 - 1 FC Volendam
  • Vrijdag 18 maart 2022 20:00u

ADO Den Haag heeft in extremis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Na een matige eerste helft waarin er vrij weinig gebeurde was het na rust een stuk vermakelijker. De Haagse ploeg ging steeds beter spelen en het kreeg veel mogelijkheden tot een treffer. Deze verdiende treffer kregen de Hagenaars uiteindelijk tien minuten voor tijd toen Bourard na een mooi overstapje raak schoot. In blessuretijd had Verheydt een grote kans om het duel op slot te gooien toen de spits van dichtbij op de paal kopte. In de laatste minuut van de blessuretijd sloeg het noodlot toe en scoorde Volendam de gelijkmaker. Een grote domper voor de thuisclub aangezien een zege niet onverdiend was geweest.

(L-R)

Hoofdcoach Franken kon deze wedstrijd niet beschikken over Breinburg en Kishna, die niet ongeschonden uit het duel met FC Eindhoven was gekomen. Daarentegen zat Janmaat wel weer bij de wedstrijdselectie. Bourard nam vandaag de positie van Kishna over, terwijl Klas terugkeerde in de basis. Aan de andere kant moest topscorer Robert Mühren afhaken en daardoor nam Oristanio de honneurs vandaag waar in de spits.

Na de teleurstelling van vorige week, toen de wedstrijd werd gestaakt vanwege stroomstoring, werden de fans dit keer op een betere avond getrakteerd. DJ Chuckie mocht de boel opwarmen van tevoren en daarnaast was er een kleine vuurwerkshow voor begin het van het duel. De vraag was alleen: zou er vandaag ook -figuurlijk- vuurwerk op het veld te zien zijn?

In de eerste minuten leek het er wel op en gingen beide teams vliegend van start. Dit razende tempo zakte vrij snel en de eerste mogelijkheid volgde in de elfde minuut toen Oristanio het probeerde met een omhaal. Damen kon eenvoudig de bal uit de lucht plakken. Meteen hierna liet ADO Den Haag zich zien voor het doel van FC Volendam. Catic trok goed naar binnen en schoot met zijn linkerbeen maar net over. Halverwege de eerste helft probeerde ook Thomas Verheydt het met een omhaal en ook zijn poging was zonder succes, aangezien een verdediger van Volendam er tussen zat.

Beide ploegen leken niet veel risico te willen nemen in de eerste helft en echt grote kansen deden zich vrijwel niet voor. Slordig balverlies aan Haagse zijde leidde de volgende kans voor de bezoekers in. Walid Ould-Chikh, het broertje van ex-ADO Bilal, profiteerde van het balverlies en kon aan de rand van de zestien schieten en deze poging ging over. Slechts één spannend moment deed zich nog voor tot aan de rust. Een paar minuten voor tijd dreigde FC Volendam gevaarlijk te worden aan de zijkant. Matthys verdedigde echter heel sterk en de voorzet van een Volendamse aanvaller werd onschadelijk gemaakt.

thuis klas

In de tweede helft was er meer vermaak voor de supporters op de druk bezette tribunes. Al vrij snel kwam het los in het Cars Jeans Stadion. Eerst was er een penaltymoment in het Volendamse strafschopgebied toen Steijn gevloerd leek te worden door een verdediger van Volendam. Vervolgens kon Oristanio aan de andere kant uithalen en zag Damen de bal over vliegen. Nog groter was de mogelijkheid hierna voor de bezoekende ploeg. Damen hield met een goede reflex zijn doel schoon bij een van dichtbij van richting veranderd schot.

ADO Den Haag kwam hierna beter in de wedstrijd en de kansen stapelden zich al gauw op. Reemst probeerde het van afstand, daarna schoot Steijn maar net naast met een bekeken schot. Even later was het opnieuw Steijn die namens de thuisploeg gevaarlijk was. De middenvelder kapte goed zijn tegenstander uit en probeerde het met links in de verre hoek, maar Hilton ging er met een goede sliding voor liggen. De Haagse aanvalsdrang stopte hier niet bij. Verheydt werd goed diep gestuurd en kon doorlopen en aanleggen voor de 1-0, maar zijn schot was te wild en was daardoor te hoog. Nog niet eens twee minuten later was ADO opnieuw dichtbij de openingstreffer via Catic. Zijn schot belandde in het zijnet nadat hij zijn tegenstander goed had uitgespeeld.

Twintig minuten voor tijd lieten De Wijdbroeken zich weer eens zien. De ingebrachte Bilal Ould-Chikh mikte naast het Haagse doel. Ruim een kwartier voor tijd mocht Daryl Janmaat na wekenlange afwezigheid zijn rentree maken. De rechtsback werd het veld in gestuurd voor Dhoraso Klas. Het beloofde een spannend Haags Kwartiertje te worden met een 0-0 tussenstand en de nodige mogelijkheden, zeker van de kant van ADO Den Haag. Tien minuten kwamen de Hagenaars dan toch op de verdiende 1-0 voorsprong. Catic veroverde goed de bal in het strafschopgebied en legde het breed. Na een heerlijk overstapje kwam de bal bij Bourard terecht die goed afrondde. In de slotfase werd Volendam niet echt gevaarlijk meer. Verheydt kopte in blessuretijd nog van dichtbij op de paal. Hierna ging het alsnog fout voor de thuisploeg en schoot Mirani namens Volendam in extremis de gelijkmaker binnen.