SC Telstar 0 - 2 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 19 november 2021 20:00u
  • Rabobank IJmond Stadion

ADO Den Haag heeft op bezoek bij Telstar zijn derde overwinning op rij geboekt. In een leeg BUKO Stadion werd het uiteindelijk 0-2 door goals van Thomas Verheydt en Vicente Besuijen.

ADO Den Haag begon aan de wedstrijd met een ietswat gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week. Zowel Boy Kemper als Dhoraso Klas konden na een schorsing vorige week weer vanaf het eerste fluitsignaal hun opwachting maken.

Met een aanvallend ingesteld ADO Den Haag trok het elftal van Ruud Brood vanaf minuut één ten strijde. De eerste grote kans was echter te noteren voor het doel van Luuk Koopmans. Tugarinov kwam volledig vrij voor de goal van ADO Den Haag maar zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten.

Een waarschuwing voor ADO Den Haag dat vervolgens het heft in handen nam. In minuut vijftien een splijtende pass van Kishna op Bourard die de bal helaas niet voldoende onder controle kreeg om alleen op keeper Elouazzane door te kunnen lopen. Vervolgens was het wederom Kishna met een knappe voorzet vanaf rechts, Sem Steijn voor de goal had helaas net niet genoeg lengte om zijn hoofd tegen de bal te kunnen zetten. ADO Den Haag bleef de thuisploeg in de eerste twintig minuten onder druk zetten en deed dat met goed verzorgd voetbal. Een prachtige combinatie eindigde bij Samy Bourard die vanuit een moeilijke hoek stuitte op de keeper. Na dat moment gebeurde er lange tijd weinig en werd de wedstrijd zelfs even stilgelegd vanwege rookbommen en onrust rondom het Buko Stadion.

Kort na de hervatting was het Thomas Verheydt die direct scherp was en ADO Den Haag op voorsprong schoot. Na terugleggen van Besuijen in de zestien schoot hij via de onderkant van de lat de 0-1 op het scorebord. Vijf minuten later wederom Vicente Besuijen met de voorzet en Thomas Verheydt die de bal voor de goal terugtrok op de hand van een verdediger van Telstar. Penalty! Thomas wist dit buitenkansje helaas zelf niet te verzilveren maar in de rebound was het gelukkig Besuijen die scherp was en de 0-2 op het scorebord wist te schieten.

De tweede helft begon waar een groot deel van de eerste helft zich ook afspeelde namelijk op de helft van Telstar. In het eerste kwartier van de tweede helft vooral speldenprikjes over rechts waar Kishna zijn directe tegenstander de baas was. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Voor de volgende échte kans moesten we wachten tot minuut drieenzestig. Besuijen zag zijn schot van buiten de zestien net langs langs de verkeerde kant van de paal scheren.

In minuut zevenenzestig één van de spaarzame momenten van Telstar. Van Velzen kwam in een gevaarlijke positie aan de bal. Zijn schot, dat tussen meerdere Haagse benen door glipte, belandde uiteindelijk in de veilige handen van Luuk Koopmans. In een verder voortkabbelende tweede helft was het een kwartier voor tijd Eljero Elia die na ruim veertien jaar weer zijn rentree maakte in het geel-groen van ADO Den Haag. Tot echte noemenswaardige momenten kwam het echter niet meer waardoor ADO Den Haag de volledige drie punten kan bijschrijven. Volgende week wacht het treffen met FC Dordrecht en hopen we dat ADO Den Haag de zegereeks kan doorzetten.