Almere City FC 1 - 3 ADO Den Haag
  • Zondag 07 november 2021 12:15u
  • Yanmar Stadion

Na twee nederlagen in de competitie smaakte ADO Den Haag zondag in Almere weer het zoet van de overwinning. Een vroege achterstand tegen Almere City werd omgezet in een welkome zege.

Aan het eind van de week waarin ADO Den Haag een akkoord over overname bereikte en twee WK-medaillewinnaars in actie kwamen voor het team onder 21 trad de hoofdmacht zondag aan tegen Almere City. Een nieuwe opsteker was de terugkeer in de basis van captain Boy Kemper. Na een openingsfase waarin weinig noemenswaardigs gebeurde, zorgde oud-Hagenaar Lance Duijvesteijn voor een domper door ADO Den Haag na een snelle uitbraak op achterstand te zetten.

Ruw wakker geschud zorgde de gasten daarna wel voor druk, zonder dat het grote kansen opleverde. Aan de andere kant voorkwam Tyrese Asante met een goed blok een doorbraak van Receveur. En toen, terwijl de rust langzaam naderbij kwam, sloeg ADO Den Haag plotseling toe. Jamal Amofa vond met een voorzet Samy Bourard bij de tweede paal en hij legde de bal panklaar voor Sem Steijn: 1-1. Die luid bejubelde treffer leek wel te zorgen voor een bevrijding. Ricardo Kishna, na drie invalbeurten voor het eerst in de basis, zwiepte de bal uit een vrije trap voor het doel en wie anders dan topscorer Thomas Verheydt werkte de bal over de lijn: 1-2. En zo kon ADO Den Haag met een zwaarbevochten voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na de thee zorgde Kishna als eerste voor nieuw Haags gevaar. Zijn schot van de rand van het strafschopgebied werd van richting veranderd. De hoekschop leverde niets op. Een steekpass van Amofa zette Steijn op het spoor van een derde treffer. Keeper Etemadi wist de in het Zuiderpark groot geworden schaduwspits van scoren te houden. Met Amar Catic en Vicente Besuijen als verse krachten probeerde ADO Den Haag het duel in het slot te gooien. Catic creëerde een prima kans, maar Verheydt kopte deze keer net naast. Almere City leek daarna op gelijke hoogte te komen. Arbiter Van den Kerkhof annuleerde de goal echter wegens het hinderen van Luuk Koopmans. Een vloeiende Haagse aanval bracht invaller Evan Rottier in schietpositie. Zijn uithaal eindigde in het zijnet.

In blessuretijd zorgde Vincente Besuijen alsnog voor een uitroepteken. Omdat de keeper van Almere City mee opgekomen was kon hij vanaf eigen helft genadeloos nauwkeurig uithalen. Wat een prachtgoal!

Karakteristieken:
Almere City - ADO Den Haag 1-3 (1-2)

Scoreverloop: 12. Duijvesteijn 1-0, 36. Steijn 1-1, 40. Verheydt 1-2, 94. Besuijen 1-3

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Toeschouwers: 3.090