Vitesse 0 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 09 april 2021 20:00u
  • Gelredome

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met Vitesse. Tegen de dit seizoen zo goed presterende Arnhemmers toonde het team van coach Ruud Brood aan zich nog niet gewonnen te hebben gegeven en sleepte het met veel strijd en passie een knap gelijkspel uit het vuur: 0-0.

Na de ruime nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Utrecht (1-4) wijzigde Brood zijn elftal op verschillende plaatsen. Jonas Arweiler, Pascu en Kees de Boer werden beloond na hun goede invalbeurt tegen de Domstedelingen. Daarnaast stond Gianni Zuiverloon - weer hersteld van een blessure - in het hart van de verdediging.

In de eerste 45 minuten waren de hoogtepunten schaars in GelreDome. ADO Den Haag probeerde middels enkele snelle uitbraken bij het doel van doelman Remko Pasveer te komen. De aanvallen strandden echter steeds rond het zestienmetergebied van de thuisclub. Aan de andere kant schoot Oussama Tannane namens Vitesse al vroeg in het duel op de buitenkant van de kruising, maar hoefde Martin Fraisl in het verdere verloop nauwelijks in actie te komen.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Waar Vitesse het meeste balbezit had en vooral via vrije trappen gevaarlijk werd, probeerde de Haagse formatie het vooral in de tegenstoot. Na goed doorzetten van Pascu kon De Boer van ruim achttien meter uithalen op het doel van Pasveer. Zijn inzet bracht de doelman echter niet in de problemen.

Kort na het ingaan van het Haags Kwartiertje was het wederom ADO Den Haag dat een riante kans kreeg op de openingstreffer. Vejinovic speelde zich goed vrij, haalde vervolgens krachtig uit, maar zag zijn poging met moeite gestopt worden door Pasveer. Dankzij deze kansen kwam er steeds meer geloof in de ploeg van Brood dat in Arnhem een resultaat haalbaar was.

In de resterende minuten zou er niet meer gescoord worden, maar pakte ADO Den Haag toch een verdienstelijk punt. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, vanwege de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax. Het eerstvolgende duel voor ADO Den Haag is op zondag 25 april, wanneer Fortuna Sittard naar het Cars Jeans Stadion komt. Shaquille Pinas zal deze wedstrijd missen, omdat hij in Arnhem zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.

Vitesse - ADO Den Haag 0-0

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Toeschouwers: 0

Geel: Tannane, Tronstad (Vitesse), Besuijen, Vejinovic, Pinas, Philipp, Zuiverloon, Kemper (ADO Den Haag)