Terug naar resultaten
AFC Ajax 5 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Zondag 21 maart 2021 20:00u
  • Johan Cruijff ArenA

ADO Den Haag heeft een grote nederlaag moeten slikken in de uitwedstrijd met Ajax. De koploper van de Eredivisie toonde zich in de Johan Cruijff ArenA vele maten te groot voor de formatie van hoofdtrainer Ruud Brood en won uiteindelijk, na een 4-0 ruststand, met 5-0.

Brood had behoorlijk wat te puzzelen voorafgaand aan het duel met de Amsterdammers. De keuzeheer kon niet beschikken over routiniers Michiel Kramer, Marko Vejinovic en de al langer geblesseerden Gianni Zuiverloon, Peet Bijen en Daryl Janmaat. Zodoende maakten onder anderen Dario Del Fabro, Kees de Boer en Tomislav Gomelt weer hun opwachting in de basisopstelling.

Ondanks dat in de eerste tien minuten het spel nog aardig over en weer ging en ADO Den Haag een aantal keer goed combinatievoetbal liet zien, viel de openingstreffer van de Amsterdammers toch al na elf minuten. Een slordige inspeelpass van Del Fabro werd onderschept door David Neres, waarna de bal enkele seconden later door Devyne Rensch achter Martin Fraisl werd gewerkt: 1-0.

Ook na deze vroege tegentreffer kreeg de Haagse formatie de ruimte om op de helft van de thuisploeg te voetballen en in de buurt van het doel van Maarten Stekelenburg te komen. Een goede actie van Ricardo Kishna liep op het laatste moment op niets uit. Ajax had daarentegen weinig problemen om hun kansen te benutten. Eerst was het Brian Brobbey die het eindstation was van een aanval over meerdere schijven (2-0). Na een goed half uur maakte Edson Álvarez in een klutssituatie er 3-0 van en Dusan Tadic zette vlak voor het rustsignaal zelfs de 4-0 op het scorebord.

Waar ADO Den Haag eerder dit seizoen in het thuisduel met Ajax na een 4-0 ruststand wist terug te komen in de wedstrijd, lukte dit in de Johan Cruijff ArenA niet. Toen Davy Klaassen al na vijf minuten met het hoofd de vijfde van de avond maakte hing er een grotere stand in de lucht. Zover kwam het gelukkig voor ADO Den Haag niet, omdat de thuisploeg het vizier niet meer op scherp had staan. Hierdoor eindigde het duel in 5-0.

Vanwege de interlandbreak staat er komend weekend geen competitiewedstrijd voor ADO Den Haag op het programma. Over twee weken speelt de Haagse ploeg in eigen huis tegen FC Utrecht. De wedstrijd begint op zondag 4 april om 14.30 uur in het Cars Jeans Stadion.

Karakteristieken
Ajax - ADO Den Haag 5-0 (4-0)

Scoreverloop: 11. Rensch 1-0, 21. Brobbey 2-0, 32. Álvarez 3-0, 45. Tadic 4-0, 50. Klaassen 5-0

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Toeschouwers: 0

Opstelling Ajax
Stekelenburg; Rensch, Álvarez (55. Schuurs), Martínez, Tagliafico (79. Kudus); Gravenberch, Klaassen (54. Labyad), Blind; Neres, Brobbey (54. Traoré), Tadic (46. Idrissi)

Opstelling ADO Den Haag
Fraisl; Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Familia-Castillo (46. Kemper); De Boer, Gomelt (71. Goossens), Adekanye (46. Arweiler), El Khayati (71. Pascu); Besuijen, Kishna (77. Philipp)

Auteur: Jesse Lub
Fotografie: Angelo Blankespoor en Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner