RKC Waalwijk 0 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 09 januari 2021 16:30u
  • Mandemakers Stadion

ADO Den Haag is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Op bezoek bij RKC Waalwijk kwam de formatie van hoofdtrainer Ruud Brood goed voor de dag en kon het dankzij een vroege treffer van Boy Kemper uiteindelijk drie belangrijke punten bijschrijven aan haar totaal: 0-1.

Brood startte in Waalwijk direct met aanwinsten Daryl Janmaat en Marko Vejinovic in de basisopstelling. Daarnaast koos de oefenmeester voor John Goossens op het middenveld en kon Shaquille Pinas na een blessure zijn rentree in het elftal maken.

ADO Den Haag begon goed in het Mandemakers Stadion. De Haagse formatie pakte snel het initiatief en liet zien zeer gretig te zijn. Onder aanvoering van Janmaat, die de aanvoerdersband droeg, kwam het tevens al snel tot enkele kansen. Afstandsschoten van Samy Bourard en Vejinovic leverden geen treffers op. Ook een gevaarlijke vrije trap van Vejinovic, die door Kemper net gemist werd, bracht niet het gewenste resultaat.

Toch zou niet veel later de verdiende openingstreffer voor ADO Den Haag vallen. De mee opgekomen Kemper kreeg de bal rondom het zestienmetergebied voor zijn voeten, waarna de verdediger met een schitterende dropkick Kostas Lamprou in de lange hoek kansloos liet: 0-1.

Ook hierna bleef ADO Den Haag de betere ploeg. Het had weinig te duchten van de thuisploeg en had zelfs vlak voor rust de marge kunnen verdubbelen. Een scherpe vrije trap van Goossens werd van dichtbij ingekopt door Michiel Kramer. Lamprou had echter een prima reflex in huis en voorkwam een grotere achterstand.

In de tweede helft zetten de Waalwijkers er een tandje bij en ontstond er een interessanter duel. Waar ADO Den Haag op jacht ging naar een ruimere voorsprong, was het juist RKC Waalwijk dat enkele keren in de buurt was van de gelijkmaker. Zo moest Luuk Koopmans al vroeg na rust redding brengen op een listig schot van James Efmorfidis en kwam ADO Den Haag na een uur spelen goed weg toen een lage voorzet van Saïd Bakari langs diverse RKC-spelers ging, maar ook naast het doel van Koopmans ging.

In het laatste kwartier was het voor ADO Den Haag vooral tegenhouden geblazen. Koopmans wist zich in deze fase te onderscheiden door middel van enkele knappe reddingen. Ook Janmaat voorkwam met een redding op de doellijn nog een late gelijkmaker, waardoor ADO Den Haag met kunst en vliegwerk overeind bleef. Toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük na liefst negen (!) minuten blessuretijd voor het einde floot waren de drie punten een feit en was de ontlading bij de spelers en staf groot.

Komende woensdag staat voor ADO Den Haag alweer de volgende wedstrijd voor de deur. In het eigen Cars Jeans Stadion is VVV-Venlo om 20.00 uur dan de tegenstander.

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 17. Kemper 0-1

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük