FC Emmen 1 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 12 december 2020 18:45u
  • De Oude Meerdijk

ADO Den Haag heeft ook de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld. Na een uitstekende start en een voorsprong op zak via Vicente Besuijen, kwam de thuisploeg in de tweede helft uiteindelijk terecht langszij. Het betekende voor de ploeg van hoofdtrainer Ruud Brood de derde achtereenvolgende puntendeling.

Op het kunstgras in een mistig Emmen begon Brood met bijna dezelfde opstelling als afgelopen week tegen FC Utrecht. Alleen Ilay Elmkies kon niet in actie komen en werd vervangen door Bilal Ould-Chikh.

ADO Den Haag begon, net als de afgelopen wedstrijden tegen sc Heerenveen en FC Utrecht, uitstekend aan de wedstrijd. Al na zes minuten was de eerste de beste kans raak voor de Haagse formatie. Een vlot lopende aanval tussen Ricardo Kishna en Lassana Faye werd uiteindelijk door Besuijen van dichtbij binnengeschoten: 0-1.

Tien minuten na deze treffer werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Supporters van FC Emmen zorgden buiten het stadion met vuurwerk en fakkels ervoor dat het stadion in no time vol rook stond. Vanwege de dichte mist duurde het vervolgens ruim een kwartier voordat de wedstrijd weer hervat kon worden.

Na de hervatting viel de eerste kans direct voor ADO Den Haag te noteren. Pascu vond aan de rechterkant Ould-Chikh, waarna de snelle buitenspeler met een verraderlijk schot bijna doelman Felix Wiedwald verraste. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam ook de thuisploeg nog een keer gevaarlijk voor het doel van Luuk Koopmans. De sluitpost had echter een prima reactie in huis op een laag schot van Michael de Leeuw.

Na rust kwam FC Emmen meteen gevaarlijk uit de startblokken. Al na twee minuten kreeg de ploeg van trainer Dick Lukkien een grote kans op de gelijkmaker via De Leeuw. De aanvoerder van de Drentenaren raakte de lat, nadat hij in eerste instantie de bal omhoog wipte.

Het liet de bedoelingen van de Emmenaren voor de tweede helft zien. De ploeg was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en ADO Den Haag werd door de thuisploeg veelvuldig naar achteren gedrongen. Koopmans moest in deze fase verschillende keren zijn klasse tonen op onder andere schoten van Glenn Bijl en Sergio Peña.

Toch zou FC Emmen twintig minuten voor tijd naast ADO Den Haag komen. Een voorzet vanaf de rechterkant verdween over alles en iedereen heen en werd uiteindelijk door Miquel Araujo achter Koopmans gekopt: 1-1.

In de slotfase gingen beide teams op zoek naar de volle winst, maar werd er uiteindelijk niet meer gescoord. Zodoende eindigde de ontmoeting in De Nieuwe Meerdijk onbeslist. Volgende week zondag staat er voor ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt koploper Ajax naar het Cars Jeans Stadion.

FC Emmen - ADO Den Haag 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 6. Besuijen 0-1, 72. Araujo 1-1

Scheidsrechter: Manschot