Feyenoord 4 - 2 ADO Den Haag
  • Zondag 27 september 2020 12:15u
  • Stadion de Kuip

ADO Den Haag heeft aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord geen punten overgehouden. De ploeg van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic speelde in Rotterdam een meer dan verdienstelijke wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong, maar stond na afloop wel zonder punten: 4-2.

Rankovic begon tegen Feyenoord in een 4-3-3-formatie, waarbij hij in vergelijking tot vorige week tegen FC Groningen voor drie nieuwe aanvallers koos. Zodoende begon Jonas Arweiler als spits en maakten buitenspelers Vicente Besuijen en Amar Catic hun officiële basisdebuut. Ook waren er weer een basisplaatsen voor Kees de Boer en Samy Bourard.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. Waar de ploeg het in de eerdere twee wedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Groningen lastig had om tot echte kansen te komen, werd het nu direct gevaarlijk. Nadat Catic al na een minuut dicht bij een doelpunt was, viel de Haagse treffer uiteindelijk na elf minuten. Een heerlijke pass van De Boer werd door Arweiler koelbloedig afgerond: 0-1.

Hierna probeerde Feyenoord het heft in handen te nemen. De Rotterdammers kwamen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Luuk Koopmans. Zo was de doelman onder andere alert bij een vrije trap van Orkun Kökcü, die hij in twee instanties kon pareren.

Ondanks de aanhoudende druk van Feyenoord was het juist ADO Den Haag dat dicht bij de verdubbeling van de marge was. Zo had Besuijen de pech dat zijn inzet ternauwernood tot corner kon worden verwerkt en had Justin Bijlow alle moeite met schoten van Bourard en Dante Rigo.

Waar de ploeg van Rankovic de kansen niet wist te benutten, was het aan de andere kant wel raak. Koopmans had eerst nog een antwoord op een afstandsschot van Steven Berghuis, maar moest zich enkele seconden later wel gewonnen geven op een kopbal van Lutsharel Geertruida uit een corner: 1-1.

Ook in de tweede helft kwam ADO Den Haag prima voor de dag. Net als in het eerste bedrijf startte het goed en werd het via De Boer en Bourard tweemaal gevaarlijk. De schoten verdwenen echter net naast het doel van Bijlow. Ook de thuisploeg deed hierna van zich spreken. Milan van Ewijk had echter twee goede ingrepen in huis en verijdelde hiermee Rotterdams gevaar.

Het bleek echter uitstel van executie te zijn. Na bijna een uur spelen kwam Feyenoord immers alsnog aan de leiding. Marcos Senesi promoveerde een afvallende bal op een geweldige manier tot doelpunt. Met een halve omhaal wist de Feyenoord-verdediger Koopmans kansloos te laten: 2-1.

Ondanks deze teleurstelling herpakte ADO Den Haag zich. Twintig minuten voor tijd kreeg het via een strafschop de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Arweiler werd door Bijlow onderuit gehaald, waarna de keeper de toegekende strafschop van Arweiler wist te stoppen. Omdat de keeper te vroeg van de lijn kwam, kreeg ADO Den Haag een herkansing. Shaquille Pinas faalde niet en bracht de stand weer gelijk: 2-2.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de comeback. Luciano Narsingh zette Feyenoord al snel weer op voorsprong: 3-2. Toen ook Feyenoord in de slotfase nog een strafschop kreeg en Steven Berghuis vanaf elf meter Koopmans kansloos liet, was de wedstrijd gespeeld: 4-2.

Wederom dus geen punten voor ADO Den Haag. Echter kan het team, gezien het vertoonde spel, volgende week met vertrouwen afreizen naar Limburg, waar op zaterdag de confrontatie met VVV-Venlo op het programma staat. De wedstrijd in het Covebo Stadion - De Koel begint om 20.00 uur.

Feyenoord - ADO Den Haag   4-2 (1-1)

Scoreverloop: 11. Arweiler 0-1, 27. Geertruida 1-1, 57. Senesi 2-1, 69. Pinas (pen.) 2-2, 71. Narsingh 3-2, 83. Berghuis (pen.) 4-2.

Scheidsrechter: Higler

Toeschouwers: 13.000

Geel: Haps, Fer (Feyenoord), Pinas (ADO Den Haag)