Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 2 SC Telstar
  • Oefenduel
  • Dinsdag 10 december 2019 14:00u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag speelde dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen SC Telstar in het Cars Jeans Stadion. Interim-coach Dirk Heesen stuurde de spelers die de afgelopen tijd wat minder aan bod kwamen en een aantal jongelingen het veld in en zag het ‘combinatieteam’ met 3-2 winnen. Michiel Kramer, Elson Hooi en Pawel Cibicki scoorden.

Er speelde geen enkele basisspeler van de thuiswedstrijd tegen FC Twente mee in de gewonnen oefenwedstrijd. De zege was verdiend te noemen, maar de Witte Leeuwen kwamen wel op voorsprong in Den Haag.

Nadat Maarten Rieder met een fraai schot de paal raakte en ook Dehninio Muringen (terwijl hij zijn schoen verloren had) namens ADO Den Haag dichtbij was met een poging vanaf het randje van de zestien, kreeg de huidige nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie drie mogelijkheden. Rashaan Fernandes en Cas Dijkstra wisten deze niet af te maken, maar een andere poging van Fernandes ging er wel in.

Hooi was meerdere malen gevaarlijk in de tweede helft en had op slag van rust de 1-1 op zijn schoen, maar de rechtsbuiten zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door een Telstar-verdediger. Ook Cibicki was in de buurt van een treffer, maar zijn aangeraakte vrije trap vloog rakelings langs het doel.

Het was een onnodige achterstand en deze werd na de theepauze dan ook weggepoetst. Nadat Cibicki ook een poging net voor de lijn weggehaald zag worden, viel de 1-1 na een minuut of zeventig. Een vrije trap van Thom Haye werd licht getoucheerd door Kramer, die de stand zo gelijktrok. ADO Den Haag ging vervolgens door en startte het Haags Kwartiertje met een volgend doelpunt. Na een verfijnde corner vond Hooi het net.

De slotfase was daarna nog zeker het aanzien waard. Hierin bleef ADO Den Haag aandringen en tekende Cibicki voor de 3-1 met een keurige dropkick in de verre hoek. Hoewel Telstar-verdediger Ilias Bronkhorst met een kopbal uit een hoekschop nog de 3-2 wist te maken in de extra tijd, boekte de Haagse combinatieploeg dus een oefenzege.

 

Karakteristieken
ADO Den Haag - SC Telstar   3-2 (0-1)

Scoreverloop: 42. Fernandes 0-1, 70. Kramer 1-1, 76. Hooi 2-1, 85. Cibicki 3-1, 90+2. Bronkhorst 3-2

Scheidsrechter: Thijs Voncken

Opstelling ADO Den Haag
Havekotte; Polley, Muringen, Bakker, Amofa (80. Rieder); Van Kleef, Rieder (66. Duijvestijn), Haye; Kramer, Hooi, Cibicki.

Basisopstelling Telstar
Swolfs; Lynen, Sno, El Yaakoubi, Bronkhorst, Springer; Dijkstra, Aarts, Vlijter; Fernandes, Van Doorm.  

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner