Royal Antwerp FC 3 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Donderdag 14 november 2019 13:00u
  • Bosuilstadion

ADO Den Haag heeft donderdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Royal Antwerp FC. Met een team dat uit reserves en talenten bestond hadden de geel-groenen door goals van Tomas Necid en Lorenzo van Kleef lange tijd zicht op een overwinning, maar de Vlaamse thuisploeg ging in de laatste seconde met de winst aan de haal: 3-2.

Fons Groenendijk opteerde in Antwerpen voor de spelers die de afgelopen periode minder aan bod kwamen, aangevuld met een aantal talenten. Er stond niemand van de basisploeg tegen Fortuna Sittard aan de aftrap. Royal Antwerp verscheen met een aantal bekende namen op het veld, zoals Wesley Hoedt, Ritchie de Laet (ex-Manchester United) en Kevin Mirallas (ex-Everton).

Prima eerste helft
Op een bijveld naast het Bousuilstadion van Royal Antwerp legde ADO Den Haag een prima eerste helft op de mat. De formatie van Groenendijk, waarin Robert Zwinkels en Milan van Ewijk hun rentree maakten, was minimaal gelijkwaardig aan de Vlaamse opponent en creëerde ook meer kansen.

Hoewel Royal Antwerp in het eerste half uur iets vaker voor het doel kwam en Zwinkels een keer tot een goede redding gedwongen werd door Lior Refaelov, kreeg ADO Den Haag voor rust drie goede kansen. Dehninio Muringen raakte de bal net niet lekker bij een kansrijke rebound uit een schot van Bilal Ould-Chikh en Pawel Cibicki kreeg de bal na een vlijmscherpe counter net niet bij Necid, maar Necid wist wel de score te openen. De Tsjech rondde goed af nadat Muringen de bal vanuit een corner terug legde: 0-1 in de 36ste minuut.

Royal Antwerp besloot na het doelpunt extra gas te geven en was twee keer gevaarlijk. Zinho Gano faalde in de afronding, maar stelde Mirallas wel in staat om de 1-1 binnen te prikken. Bijna zorgde Cibicki nog voor een 2-1 ruststand, maar keeper Jens Treunckens keerde de inzet van de Poolse Zweed.

Voorsprong weggegeven
ADO Den Haag kwam na rust goed uit de kleedkamer en was via Ould-Chikh heel dicht bij de 2-1. De bal ging nipt naast, maar even later was het wel raak. Na voorbereidend werk van dezelfde Ould-Chikh schoot Van Kleef de bal heerlijk via de paal achter Yves de Winter, oud-doelman van De Graafschap, AZ en Roda JC.

Er was vervolgens maar weinig aan de hand voor ADO Den Haag, maar toch wist Antwerp de wedstrijd nog om te buigen. Sander Coopman trok de stand tien minuten voor tijd gelijk na een goede aanval en daarna maakte Bruny Nsimba er via het lichaam van Zwinkels look nog 3-2 van. Het was de laatste actie van de oefenwedstrijd, die achter gesloten deuren gespeeld werd en zeker niet verloren had hoeven te worden.

Ondanks het verlies kan ADO Den Haag terugkijken op een aardige oefenwedstrijd, die na twee goede goals wel te makkelijk werd weggegeven.

Karakteristieken
Royal Antwerp FC – ADO Den Haag   3-2 (1-1)

Scoreverloop: 36. Necid 0-1, 43. Mirallas 1-1, 59. Van Kleef 2-1, 81. Coopman 2-2, 90+3. Nsimba 3-2

Scheidsrechter: Quentin Pirard

Opstelling Royal Antwerp FC: Treunckens (46. De Winter); Seck, Batubinsika, Hoedt (60. Kakudji), De Laet (46. Juklerød); Buta, De Sart (46. Coopman); Benson (60. Baby), Refaelov, Mirallas (46. Rodrigues); Gano (65. Nsimba).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Van Ewijk (46. Rieder), Muringen, Gorter, Bjelica; Van Kleef, Falkenburg (67. Duijvestijn), Haye; Ould-Chikh (75. Boussakou), Necid, Cibicki.

Auteur: Koen Jans