Terug naar resultaten
NAC Breda 0 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Donderdag 05 september 2019 13:00u
  • Rat Verlegh Stadion

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag achter gesloten deuren geoefend tegen NAC Breda. Het duel in het Rat Verlegh Stadion werd een reprise van de wedstrijd tegen VVV-Venlo van afgelopen zaterdag: de ploeg van Fons Groenendijk won het duel met 1-0 én Shaquille Pinas wist zich tot matchwinner te kronen.

Tegen VVV maakte Pinas het eerste Eredivisiedoelpunt uit zijn carrière en nu was de jonge verdediger dus meteen weer de gevierde man bij ADO Den Haag. Aan het einde van de eerste helft was hij het eindstation van een goede aanval en maakte hij dus het enige doelpunt van de oefenwedstrijd die gespeeld werd om toch minuten in de benen te krijgen in de interlandbreak.

Groenendijk greep het oefenduel in Breda met name aan om speeltijd te geven aan de spelers die de afgelopen weken nieuw bij de club zijn gekomen of minder aan spelen toekwamen. Ten opzichte van de basiself tegen VVV-Venlo (1-0) was het elftal zodoende op zes plaatsen gewijzigd - de andere vijf spelers waren er ook niet bij. Robin Polley, Mike Havekotte, Dion Malone, Aleksandar Bjelica, Pawel Cibicki en Michiel Kramer stonden aan de aftrap.

Met NAC Breda trof ADO Den Haag de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De Bredase degradant won daarin haar eerste drie optredens, maar verloor afgelopen weekend voor het eerst, bij FC Volendam. NAC liet het balbezit in het besloten oefenduel voornamelijk aan ADO Den Haag, maar was na twintig minuten wel heel dicht bij de 1-0. Nadat Pinas vanaf een meter of 22 over had geschoten namens de bezoekers, was het Sydney van Hooijdonk die de bal vanuit de draai op de paal schoot.

Het was het enige wapenfeit van NAC in de eerste helft, waarin ADO Den Haag meer kansen creëerde. Zo zag Michiel Kramer een hard schot gepakt worden door doelman Chiel Kramer, schoot Dion Malone daarna vanuit de rebound naast en waren ook Bilal Ould-Chikh en John Goossens kansrijk. Doelman Chiel Kramer liet zich echter gelden.

Toch moest de goalie van NAC zich op slag van rust dus gewonnen geven. Via Cibicki en gelegenheidscaptain Danny Bakker kwam de bal bij Pinas, die zijn voet goed tegen de bal zette en zodoende net als afgelopen weekend trefzeker was. Direct na de 0-1 viel bijna de gelijkmaker, maar Van Hooijdonk miste oog in oog met Mike Havekotte.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam en er de nodige wisselingen werden doorgevoerd, kwam de Haagse overwinning niet echt meer in gevaar in de tweede helft. NAC forceerde een handvol mogelijkheden, maar Havekotte keepte een uitstekende wedstrijd. Aan de zijde van ADO Den Haag waren Kramer en Malone in de buurt van de 0-2, maar was de grootste kans voor invaller Yahya Boussakou. De poging miste echter snelheid.

Daardoor bleef het bij 0-1 in een prima oefenwedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. ADO Den Haag hervat de competitie op zondag 15 september, met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Karakteristieken
NAC Breda – ADO Den Haag   0-1 (0-1)

Scoreverloop: 45. Pinas 0-1

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Opstelling NAC Breda: Kramer (46. Olij); Schouten, Van Hecke, Rösler, Noblejas (46. Marshart); Filipovic (81. Van Anholt), Verschueren, Van der Gaag (46. El Allouchi), Boussaid; Van Hooijdonk, Kudimbana (46. Stokkers).

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte; Polley, Beugelsdijk (46. Muringen), Pinas (46. Rieder), Bjelica (46. Gorter); Malone (76. Van Kins), Bakker, Goossens (46. Van Kleef); Ould-Chikh (68. Boussakou), Kramer, Cibicki (76. Van Mil).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: NAC Media