Terug naar resultaten
VV RCS 1 - 10 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 12 juli 2019 19:30u
  • Sportpark De Alblas

ADO Den Haag heeft de derde en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Zeeland omgezet in een overwinning met dubbele cijfers bij VV RCS. De derdeklasser uit Oost-Souburg werd met 1-10 verslagen door de ploeg van Fons Groenendijk. Delano Ladan tekende voor vier goals, terwijl Jamal Amofa en Lorenzo van Kleef beiden tweemaal scoorden.

Omdat ADO Den Haag in de middag al een besloten oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk (0-0) had gespeeld, waren het vooral de jongere spelers die het van coach Fons Groenendijk mochten laten zien tegen VV RCS. Voor de rood-zwarte brigade uit Oost-Souburg was het een feestelijke avond, die in het teken stond van het 90-jarige jubileum van de Zeeuwse club.

Ladan was de man waar het om draaide in het duel op Sportpark De Alblas. De ijverige spits viel in de eerste helft met name op vanwege het aantal kopballen richting het doel van de tegenstander. Maar liefst vijf maal nam hij het doel met het hoofd onder vuur. Twee van deze pogingen belandden in de touwen. Ladan was ook belangrijk met een fraaie omhaal-assist op Amofa, die ten koste van de in de warming-up uitgevallen Nick Kuipers mocht starten. Dat pakte verrassend goed uit, omdat Amofa ook nog zijn tweede wist te maken voor rust.

Naast Amofa waren ook Killian van Mil, Niels van Wetten en Hidde van den Ende als jongelingen opgetrommeld voor het duel met RCS. Van Mil was in de eerste helft gevaarlijk, maar kwam niet dichter in de buurt van een doelpunt dan een schot op de paal. Van Wetten en Van den Ende speelden de laatste 23 minuten mee.

Op het moment dat deze twee beloftenspelers het veld in kwamen, stond het al 1-6. Namens ADO Den Haag waren Dehninio Muringen (van richting veranderd schot in de kruising) en Lorenzo van Kleef (penalty) trefzeker, maar de goal van RCS was het mooist. Met een bekeken stift bezorgde Morad Bobouh de aanwezige Zeeuwse toeschouwers een groot plezier.

Toch bleef ADO Den Haag aandringen om de score op te schroeven. Dat lukte, omdat Van Kleef met een droge schuiver scoorde en Ladan zijn doelpuntentotaal van twee naar vier wist te brengen. Vooral zijn 1-9 was zeer fraai. ADO Den Haag had hierna nog tien minuten om de dubbele cijfers aan te tikken en wist dit voor elkaar te krijgen. Met een kanonskogel zorgde Robin Polley ervoor dat de tien goals aangetikt werden.

ADO Den Haag reist zaterdagochtend, na een ochtendtraining, weer terug naar Den Haag. Volgende week zondag (21 juli) is de Open Dag, waarvan het programma reeds bekendgemaakt is.

Karakteristieken
VV RCS – ADO Den Haag   1-10 (0-4)

Scoreverloop: 26. Amofa 0-1, 29. Ladan 0-2, 41. Ladan 0-3, 45. Amofa 0-4, 48. Bobouh 1-4, 55. Muringen 1-5., 60. Van Kleef (penalty) 1-6, 75. Van Kleef 1-7, 77. Ladan 1-8, 79. Ladan 1-9, 86. Polley 1-10

Scheidsrechter Matthijs Jobse

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte; Polley, Amofa (81. Rieder), Muringen, Gorter (67. Van den Ende); Rieder (67. Van Wetten), Van Kins, Van Kleef; Van Mil, Ladan, Boussakou.

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Bram van Egmond

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner