SC Telstar 1 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Dinsdag 04 september 2018 14:00u
  • Rabobank IJmond Stadion

ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag de oefenwedstrijd tegen SC Telstar in een verdiende overwinning omgezet. Met elf andere namen in de basis dan afgelopen zaterdag tegen Excelsior werd het 1-2 in het Rabobank IJmond Stadion, dankzij fraaie doelpunten van Thijmen Goppel en Melvyn Lorenzen.

ADO Den Haag had het oefentreffen met Telstar vooral geregeld om de spelers met minder minuten in de benen aan bod te laten komen en een aantal talenten aan het werk te kunnen zien. Van de elf basisspelers van het duel met Excelsior trainden er zeven vooraf op het veld van Telstar, ontbraken er drie wegens interlandverplichtingen en kreeg Lex Immers rust. Vanuit de beloftenploeg werden Robin Polley, Maarten Rieder en Yahya Boussakou opgetrommeld.

In Velsen-Zuid had ADO Den Haag vrijwel de gehele wedstrijd een licht overwicht en kreeg de ploeg van Fons Groenendijk ook de betere mogelijkheden. De eerste kans van het duel was voor Nick Kuipers, die hard naast knikte uit een hoekschop van John Goossens, die de aanvoerdersband droeg. Na twintig minuten spelen viel de 0-1 wel. De wonderschone treffer kwam op naam van Thijmen Goppel, die keeper Wesley Zonneveld een stukje voor het doel van Telstar zag staan en de bal zeer knap over de goalie heen ‘chipte’.

Maar zo mooi als de openingsgoal van Goppel was, zo fraai was de gelijkmaker van Adham El Idrissi ook. De aanvaller van Telstar pegelde de bal vanaf 25 meter prachtig in de bovenhoek. De huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie kreeg via Danny van Haaren nog een aardige kans, maar de middenvelder raakte de bal verkeerd. Dat gold vlak voor rust niet voor Lorenzen, uit een mooi aangesneden vrije trap van Goossens. De gelegenheidsspits tikte de indraaiende spelhervatting van de captain goed tegen de touwen. Even daarvoor had Lorenzen zichzelf ook al een goede kans verschaft met een goede actie, maar Zonneveld redde.

In de tweede helft waren de kansen schaarser dan voor de theepauze. Er waren meerdere mogelijkheden te noteren voor Goppel, Donny Gorter en Lorenzen, maar de kansen op de 1-3 werden niet verzilverd. Ook niet door Boussakou, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Polley, maar zijn inzet een metertje over zag gaan. Ook Lorenzen kreeg nog een aardige kans, maar Zonneveld hield Telstar in de wedstrijd. Daardoor had Anass Najah op het einde nog de gelijkmaker op de schoen, maar de inzet ging naast.

Zo werd er een prima oefenzege geboekt, maar kan ADO Den Haag het zichzelf wel aanrekenen dat het rendement niet optimaal was. De selectie speelt nu geen wedstrijd meer tot de Eredivisiehervatting tegen PSV op zaterdag 15 september (klik hier voor kaarten).

SC Telstar – ADO Den Haag   1-2 (1-2)

Scoreverloop: 19. Goppel 0-1, 24. El Idrissi 1-1, 42. Lorenzen 1-2

Scheidsrechter: Luuk Timmer

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Polley, Nick Kuipers, Pinas, Bas Kuipers; Gorter, Rieder, Goossens; Goppel, Lorenzen, Boussakou.

Auteur: Koen Jans