SC Heerenveen 1 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 29 september 2018 18:30u
  • Abe Lenstra Stadion

Net als vorige week in Arnhem heeft ADO Den Haag zaterdag ook een 1-1 gelijkspel neergezet in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Het team van Fons Groenendijk vocht zich in het Abe Lenstra Stadion opnieuw terug na een achterstand. Nadat Michel Vlap de Friezen aan de leiding had gebracht, bepaalde Tomas Necid op slag van rust met zijn hoofd de eindstand op 1-1.

ADO Den Haag, waar Tom Beugelsdijk ten opzichte van vorige week terugkeerde van zijn schorsing, schoot in Friesland iets beter uit de startblokken dan Heerenveen. Via de flanken werd er meermaals gevaar gesticht, maar voorzetten van Elson Hooi en Giovanni Troupée bereikten net niet de juiste persoon. Na een kwartier kroop Heerenveen ietwat uit haar schulp. De thuisploeg kreeg toen ook meteen een goede kans via Sam Lammers. De inzet van de huurling van PSV rolde echter ruim voorlangs.

Het moest in de eerste helft dus via de vleugels komen bij ADO Den Haag, dat er steeds via Hooi en Sheraldo Becker gevaarlijk uit kwam. De buitenspelers stelden elkaar na een klein half uurtje spelen in staat om te scoren, maar de bal wilde er in beide gevallen niet in. Dat was even later aan de andere kant wel het geval. Michel Vlap vuurde eerst al een waarschuwingsschot tegen de lat en was na 32 minuten wel trefzeker. De aanvaller kreeg te veel tijd om de bal aan te nemen binnen het strafschopgebied en schoot vervolgens overtuigend de 1-0 binnen.

ADO Den Haag liet zich absoluut niet van de wijs brengen door de achterstand. De formatie van Groenendijk zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker en vond deze ook. In tien minuten tijd waren er drie kopballen te noteren, met Nasser El Khayati drie keer als aangever. Tomas Necid knikte eerst voorlangs, daarna mikte Lex Immers de bal over. In de 45ste minuut bleek drie keer scheepsrecht te zijn. El Khayati slingerde de bal vanaf rechts op het hoofd van Necid, die overtuigend tegendraads binnen wist te koppen. Het was de eerste Eredivisiegoal voor ADO Den Haag van Necid, die midweeks ook al tweemaal tegen OJC Rosmalen scoorde in de TOTO KNVB Beker.

Door de gelijkmaker begonnen beide teams na rust weer met een schone lei. De kaarten werden opnieuw geschud en in deze periode waren er weinig mogelijkheden te aanschouwen. Het spel kabbelde een beetje voort, terwijl El Khayati en Becker een aantal fraaie kunststukjes in huis hadden. De flitsende acties van het ADO Den Haag-duo waren de hoogtepunten in een stug half uur. Namens Heerenveen probeerden Arber Zeneli en Lammers het wel, maar hun pogingen kwamen niet in de buurt van het doel van Indy Groothuizen.

In het laatste kwartier kwam de wedstrijd weer wat meer los, wat mede kwam door het inbrengen van Shaquille Pinas en Thijmen Goppel. Toch leek het, vooral voor de thuisploeg, meer zaak om overbodige risico’s te vermijden dan op zoek te gaan naar de winnende treffer. ADO Den Haag drong nog het meest aan, maar de bal viel steeds net niet lekker voor het doel.

Na drie wedstrijden in één week, met dus gelijke spelen tegen Vitesse en Heerenveen en de bekerzege op OJC Rosmalen, speelt ADO Den Haag op zaterdag 6 oktober weer een thuiswedstrijd. FC Groningen komt dan vanaf 18.30 uur op bezoek in het Cars Jeans Stadion (klik hier voor kaarten).

sc Heerenveen – ADO Den Haag  1-1 (1-1)

Scoreverloop: 32. Vlap 1-0, 45. Necid 1-1

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Bulthuis, Woudenberg; Kobayashi, Rienstra, Thorsby; Zeneli (82. Van Bergen), Lammers, Vlap (69. Van Amersfoort).

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée (81. Lorenzen), Beugelsdijk, Kanon (57. Pinas), Meijers; Immers, El Khayati, Malone; Becker, Necid, Hooi (72. Goppel)

Auteur: Koen Jans