Heracles Almelo 4 - 2 ADO Den Haag
  • Zaterdag 18 augustus 2018 20:45u
  • Erve Asito

Er werd gevochten en gestreden voor elke grasspriet, maar ook de tweede wedstrijd van het Eredivisie-seizoen heeft ADO Den Haag geen punten opgeleverd. In een hectisch en open duel ging de formatie van Fons Groenendijk ongelukkig met 4-2 onderuit tegen Heracles Almelo.

De start van de ontmoeting in het Polman Stadion was ronduit dramatisch. De wedstrijd was amper begonnen, of scheidsrechter Joey Kooij legde de bal na een duwfoutje van Tom Beugelsdijk al op de stip. Kristoffer Peterson bleef koelbloedig en schoot de bal hard in de bovenhoek. Indy Groothuizen was kansloos bij deze strafschop, maar ging een paar minuten later niet helemaal vrijuit bij de 2-0 van Bart van Hintum. De linksbuiten werkte een afgeketste bal vanuit de stuit en via de hand van Groothuizen laag in de rechterhoek.

De twee klappen kwamen uiteraard hard aan bij ADO Den Haag, maar de ploeg van Groenendijk knokte zich snel terug in de wedstrijd. Nadat een kopbal van Lex Immers vlak voor de lijn weggewerkt werd, leverde de zoektocht naar de aansluitingstreffer in de twaalfde minuut al het gewenste resultaat op. Dion Malone zette zelf een aanval op, gaf de bal aan Melvyn Lorenzen en knikte vervolgens een mooie voorzet van Nasser El Khayati tegen de touwen. De man van de assist was daarna met een gericht schot dicht bij de 2-2, net als Danny Bakker.

Het strijdlustige ADO Den Haag bleef doorgaan en vond in de 38ste minuut dan toch de gelijkmaker. Hier was wel wat fortuin bij nodig: een lage voorzet van Sheraldo Becker werd door Tim Breukers hoog en hard in het eigen doel geschoten. Zo leken beide teams met een gelijke stand te gaan rusten, maar niets was minder waar. De Heraclieden kwamen nog op 3-2, omdat de Spaanse zomeraanwinst Adrian Dalmau de bal vanuit een klutssituatie binnen kon prikken.

ADO Den Haag creëerde in de eerste helft al aardig veel kansen en dat was na de theepauze niet anders. Het regende mogelijkheden. El Khayati vond de handen van doelman Janis Blaswich, een schuiver van Becker ging nipt voorlangs en een pegel van Immers werd knap uit het doel gestompt. Na een uur spelen was het pas echt onvoorstelbaar dat de bal niet in het Almelose doel vloog: een lage voorzet van Becker werd door Elson Hooi op de lat gekegeld, alvorens Immers de bal verkeerd raakte vanuit een kansrijke rebound.

Terwijl ADO Den Haag de kansen aaneenreeg, was het aan de andere kant opeens wél raak. Heracles-back Breukers stoomde op aan de rechterkant, gaf de bal strak voor en stelde Peterson daarmee in staat om zijn tweede van de avond te maken. Hoewel ADO Den Haag nog via invaller John Goossens en Becker de kans kreeg om de wedstrijd weer spannend te maken, bleef de marge staan en is het team van Groenendijk dus nog puntloos na twee wedstrijden.

Heracles Almelo – ADO Den Haag  4-2 (3-2)

Scoreverloop: 3. Peterson (penalty) 1-0, 6. Van Hintum 2-0, 12. Malone 2-1, 38. Breukers (e.d.) 2-2, 43. Dalmau 3-2, 68. Peterson 4-2.

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Malone, Beugelsdijk (46. N. Kuipers), Kanon, Meijers; El Khayati, Immers (70. Goossens), Bakker; Becker, Lorenzen, Hooi (66. Goppel).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Soccrates Images