Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 2 FC Dordrecht
  • Oefenduel
  • Dinsdag 17 juli 2018 19:30u
  • Terrein Laakkwartier

In oefenwedstrijd nummer zeven van het seizoen heeft ADO Den Haag dinsdagavond tamelijk onnodig met 0-2 verloren van FC Dordrecht. Ondanks een overwicht in zowel het spel als de kansen gingen de Dordtenaren op het terrein van Laakkwartier met de zege aan de haal door goals van Jeremy Cijntje en Abdullah Achahbar.

 

Nadat de selectie van ADO Den Haag bij de opkomst een spandoek toonde als steun voor de zieke supporter Harm Huttinga, had de ploeg van Fons Groenendijk eigenlijk de hele wedstrijd een overwicht tegen Dordrecht. Dat gebeurde zonder Bjørn Johnsen, Melvyn Lorenzen, Shaquille Pinas en Mats van Kins, die allen niet inzetbaar waren. Bij de Dordtenaren stond een goede bekende van ADO Den Haag in de basis: Thijs Timmermans, die deze zomer de Haagse beloftenploeg verruilde voor de bewoners van De Krommedijk.

Tot doelpunten leidde het betere spel van ADO Den Haag niet. De bal wilde er maar niet in. Yuning Zhang schoot tweemaal naast en knikte de bal, evenals Lex Immers, in de handen van keeper Petar Stoskovic. Hoewel ADO Den Haag via John Goossens, Nasser El Khayati (afgekeurde goal) en Wilfried Kanon gevaar stichtte, kregen De Schapenkoppen voor rust ook een aardige kans. Savvas Mourgos prikte de bal naast, nadat Indy Groothuizen uit zijn doel gekomen was.

Bij de start van de tweede helft maakte Robert Zwinkels zijn rentree na een liesblessure. Hij zag Elson Hooi al bijna snel voor de 1-0 zorgen, maar een goede uithaal van de rappe buitenspeler werd ternauwernood over getikt door Stoskovic. Een paar minuten later was het aan de andere kant wél raak. Jeremy Cijntje werd vanuit de counter gelanceerd door Ritchie Zenga en schoof de bal binnen.

Ondanks de tegentreffer en de vele wissels - alleen Danny Bakker speelde de hele wedstrijd - bleef ADO Den Haag de betere ploeg. Voor het doel ontbrak het echter een scherpte en fortuin. Er waren onder meer goede kansen voor Erik Falkenburg en Zhang. Falkenburg schoot wat onrustig over na een perfecte voorzet van Bas Kuipers, terwijl Zhang zijn schot na het terugleggen van Tom Beugelsdijk geblokt zag worden door een verdediger van Dordrecht. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie gooide het duel vijf minuten voor tijd in het slot. Terwijl Trevor David en Donny Gorter na een onderlinge botsing nog op de grond lagen, maakte Achahbar met een balletje achter het standbeen langs de 0-2.

ADO Den Haag speelt komende zaterdag de volgende oefenwedstrijd, alweer de achtste van het seizoen. TOP Oss is dan om 14.30 uur de tegenstander, wederom op het terrein van Laakkwartier.

Karakteristiek

ADO Den Haag – FC Dordrecht   0-2 (0-0)

Scoreverloop: 56. Cijntje 0-1, 85. Achahbar 0-2

Scheidsrechter: Erwin Blank

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen (46. Zwinkels); Goppel (60. David), Beugelsdijk (70. N. Kuipers), Kanon (60. Gorter), Meijers (46. B. Kuipers); Bakker, Immers (70. Van Huffel), El Khayati (60. Falkenburg); Becker (46. Hooi), Zhang (70. Reijneveld), Goossens (70. Amatkarijo)

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor