Terug naar resultaten
vv Goes 2 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Maandag 09 juli 2018 19:30u
  • Sportpark Het Schenge

ADO Den Haag is het trainingskamp in Zeeland begonnen met een teleurstellend verlopen oefenwedstrijd. Op Sportpark Het Schenge werd het team van Fons Groenendijk met 2-1 verslagen door derdedivionist VV Goes.

Op maandagmiddag was ADO Den Haag met een brede selectie, waaronder veel jonge spelers, naar Renesse afgereisd. Daar vindt tot en met zaterdag het trainingskamp plaats. De oefenweek begon met een wedstrijd in en tegen Goes, maar dit duel verliep niet zoals gewenst en verwacht. ADO Den Haag was niet effectief genoeg en liep tegen twee ongelukkige tegengoals aan.

Genoeg kansen waren er zeker te tellen in de eerste helft, maar goals vielen voor rust niet aan Haagse zijde. Althans, alleen een afgekeurde treffer van Shaquille Pinas (buitenspel). Met name Yuning Zhang en Yahya Boussakou kregen goede mogelijkheden, maar de bal wilde er maar niet in. Ook niet toen Donny Gorter tot twee keer toe verwoestend uithaalde. Aan de andere kant viel de bal wél goed. Goes kwam er in het tweede kwartier al een paar keer gevaarlijk uit en dat werd door Sherief Tawfik bekroond. Met een boogbal uit een corner opende hij de score.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario. Erik Falkenburg en Zhang raakten vanuit kansrijke positie de vuisten van keeper Dennis Uyl, voordat Goes op 2-0 wist te komen. Wilfried Kanon blokte Erwin Franse en scheidsrechter Jozef Ngoumouth wees naar de stip. Tawfik schoot de bal goed binnen, terwijl het elftal van ADO Den Haag op dat moment al op alle posities al was gewijzigd.

Door de stand ging de tijd steeds meer dringen voor ADO Den Haag, dat vooral tegen zichzelf leek te spelen in Goes. De druk op de Zeeuwse defensie werd wel steeds groter en in de 73ste minuut leidde dat eindelijk tot een doelpunt. Elson Hooi schoot bij de tweede paal binnen. Hierna kreeg ADO Den Haag meerdere kansen, onder meer via Lex Immers (paal) en Melvyn Lorenzen, maar het was niet de avond van de ploeg van Groenendijk.

Karakteristiek

VV Goes – ADO Den Haag 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 29. Tawfik 1-0, 64. 2-0 Tawfik, 73. 2-1 Hooi.

Scheidsrechter: Jozef Ngoumouth

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte (55. Groothuizen); Goppel (55. Polley), N. Kuipers (55. Beugelsdijk), Pinas (55. Kanon), B. Kuipers (55. Meijers); Rieder (55. Van Kins), El Khayati (46. Falkenburg), Gorter (55. Immers); Amatkarijo (55. Hooi), Zhang (55. Lorenzen), Boussakou (55. Goossens)

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner