Laakkwartier 1 - 10 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 04 juli 2018 19:30u
  • Terrein Laakkwartier
Na de 0-7 overwinning op LVV Lugdunum heeft ADO Den Haag ook het tweede oefenduel met ruime cijfers gewonnen. Aan de Jan van Beersstraat werd HVV Laakwartier met dubbele cijfers (1-10) geklopt door de ploeg van Fons Groenendijk. Hoogtepunt was de hattrick van Erik Falkenburg, smetjes waren de tegengoal en twee gemiste penalty’s.
Met veel supporters langs de lijn en een stralende zon boven het sfeervolle sportcomplex kregen Danny Bakker, Lex Immers en Mats van Kins (afgekeurde goal) al snel de kans om de score te openen. Tevergeefs. Het lukte Yuning Zhang na zes minuten wel om het net te vinden. De Chinese spits kapte een verdediger uit en schoot vervolgens keurig binnen: 0-1. Dat deed hij onder toeziend oog van voormalig ADO Den Haag-keeper René Stam, wiens zoon Mitchel op het middenveld van Laakkwartier stond.

Nadat Melvyn Lorenzen in de twintigste minuut de marge verdubbelde met een geplaatst schot in de verre hoek, maakte Zhang na een schot op de paal zijn tweede doelpunt van de avond. Ditmaal schoot hij met links raak vanuit de draai. Het was alweer zijn derde goal in Haagse dienst, aangezien het zaterdag ook al prijs was tegen Lugdunum. Lex Immers scoorde zaterdag niet, maar deed nu wel twee duiten in het zakje. Eerst verzilverde de nummer tien een strafschop, daarna schoot hij hard raak vanuit de rebound: 0-5.

In de rust werden er tien wisselingen doorgevoerd; alleen proefdoelman Mike Havekotte bleef staan. Eén van de invallers was Donny Gorter, die al snel een strafschop naast het doel schoot. Gelukkig was Erik Falkenburg nog geen minuut later succesvol met een hard schot. De Leidenaar speelde als aanvallende middenvelder en had het op zijn heupen, aangezien zijn tweede doelpunt al snel volgde (rebound na een schot van John Goossens) en de lat het ook moest ontgelden met een flinke pegel.
Vlak na de 0-7 maakte Laakkwartier de eretreffer. Oktay Colakoglu, die in de eerste helft al de paal raakte, omspeelde Havekotte en schoof binnen. De Haagse tweedeklasser had dus wat het zo graag wilde en hield daarna even haar doel schoon, maar er vielen ondanks een gemiste penalty van Hakeem Araba nog wel drie goals. Bas Kuipers knikte twintig minuten voor tijd tegendraads raak, in de slotfase tekende Yahya Boussakou voor zijn eerste treffer in de Haagse hoofdmacht en maakte Falkenburg zijn hattrick compleet: 1-10.

De volgende oefenwedstrijd van ADO Den Haag is komende zaterdag. Om 17.00 uur wordt er dan afgetrapt bij en tegen SVV Scheveningen.

HVV Laakkwartier – ADO Den Haag 1-10 (0-5)

Scoreverloop: 6. Zhang 0-1, 19. Lorenzen 0-2, 32. Zhang 0-3, Immers 0-4 (p), 45. Immers 0-5, 49. Falkenburg 0-6, 54. Falkenburg 0-7, 55. Colakoglu 1-7, 71. B. Kuipers 1-8, 87. Boussakou 1-9, 89. Falkenburg 1-10.

Scheidsrechter: Bas Persoon

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Havekotte; Asmelash, Pinas, Kanon, Meijers ©; Van Kins, Bakker, Immers; Hooi, Zhang, Lorenzen.

Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Havekotte; Goppel, N. Kuipers, Beugelsdijk, B. Kuipers; Goossens, Gorter, Falkenburg; Boussakou, Araba, Ladan.

Auteur: Koen Jans