ADO Den Haag 4 - 1 Heracles Almelo
  • Zondag 19 november 2017 12:30u

Voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 heeft ADO Den Haag in eigen huis weer eens gewonnen van Heracles Almelo. Door goals van Melvyn Lorenzen, Nasser El Khayati, Bjørn Johnsen en Elson Hooi werd het een ruime 4-1 zege voor de ploeg van trainer Fons Groenendijk. Door die overwinning gaat ADO Den Haag over Heracles heen op de ranglijst.

De beginfase was voor Heracles. Na amper twee minuten spelen hadden de Almeloërs zelfs al op voorsprong moeten komen. Uit een voorzet van Brandley Kuwas kon Reuven Niemeijer intikken, maar zijn inzet miste overtuiging. Robert Zwinkels hoefde de bal daarom alleen op te rapen.

Nadat Erik Falkenburg en Lex Immers een inzet van afstand over schoten, maakte Heracles er met tien minuten op de klok 0-1 van. Kuwas gaf mee aan Kristoffer Peterson die op zijn beurt Niemeijer bediende bij de tweede paal. De middenvelder zette zijn ploeg onbedreigd aan de leiding.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Heracles. Daarna nam ADO Den Haag langzaam het initiatief over. Dat resulteerde in een paar goede kansen. Op een kopbal van Falkenburg moest Bram Castro redding brengen. Diezelfde doelman verwerkte even later een geweldig afstandsschot van de rechter van Aaron Meijers tot corner. In de 28e minuut was het eindelijk raak voor de thuisploeg. De 1-1 ontstond uit een echte scrimmage. Na een mislukte halve omhaal van Lorenzen en een gekraakte inzet van Thomas Meißner schoot eerstgenoemde alsnog binnen. ADO Den Haag had zelfs met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Maar uitstekende mogelijkheden waren niet besteed aan Wilfried Kanon en Falkenburg. Na precies 45 minuten in de aantrekkelijke eerste helft floot arbiter Blom af.

Daar waar Heracles uit de startblokken schoot in de eerste helft deed ADO Den Haag dat in het tweede bedrijf. Een strakke voorzet van Sheraldo Becker belandde bij Falkenburg, maar de raakte de bal niet goed, kans verkeken.

Na die grote kans voor de spits kakte de wedstrijd wat in. ADO Den Haag liet Heracles aan de bal dat niet goed wist wat ermee te doen. Er gebeurde daarom een stuk minder op het veld. Ruim een kwartier voor tijd leefde het duel weer op. Dat werd ingezet door een schot in het zijnet van Heraclied Jamiro Monteiro. Drie minuten later liet El Khayati weer eens zijn klasse zien. Hij kwam aan de bal in de vijandelijke zestien. De middenvelder kreeg de bal wat achter zich, maar besloot daarna toch verdekt te schieten. Alles en iedereen van Heracles stond aan de grond genageld, inclusief Castro: 2-1. Heracles was daarmee murw geslagen.
In de slotfase maakte invaller Johnsen er nog 3-1 van. Een andere invaller, Elson Hooi, bepaalde de eindstand op 4-1. Een heerlijke en verdiende overwinning.

Dankzij de driepunter heeft ADO Den Haag uit twaalf wedstrijden zeventien punten behaald. Daarmee is het Heracles gepasseerd op de ranglijst. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Zondag 26 november speelt ADO Den Haag tegen bekerwinnaar Vitesse. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt.