Terug naar resultaten
svv Scheveningen 0 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 06 juli 2016 19:00u
  • Houtrust

Ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft een overwinning opgeleverd voor ADO Den Haag. Woensdagavond wonnen de mannen van coach Zeljko Petrovic het traditionele duel met SVV Scheveningen: 0-2, net als vorig jaar. De doelpunten kwamen van de voeten van Danny Bakker en Gervane Kastaneer.

Petrovic begon de wedstrijd met zo goed als zijn beoogde basis. Zo bestond het verdedigingscentrum uit Tom Beugelsdijk en de jarige (23) Wilfried Kanon. Voorin het vertrouwde aanvalstrio: Edouard Duplan, Mike Havenaar en Ruben Schaken. De hoofdcoach kon nog geen beroep doen op de geblesseerden Dion Malone en Ludcinio Marengo en Dennis van der Heijden (bij Oranje Onder 19). Bij Scheveningen, dat komend seizoen uitkomt in de nieuwe Derde Divisie, een aantal voormalig spelers van ADO Den Haag, zoals Levi Schwiebbe, Sandro Calabro en Peter Jungschläger.

ADO Den Haag begon, zoals mocht worden verwacht, als beste aan de wedstrijd. De ploeg was constant op de helft van Scheveningen te vinden. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Ook Tyronne Ebuehi, die op rechts geregeld kon opstomen, deed weinig met zijn vrijheid. De openingstreffer na een kwartier spelen viel dan ook uit de lucht. Bakker haalde van zo’n 25 meter uit. De stuit in zijn schot verraste doelman Sven Wolsheimer: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft gebeurde er niet bijster veel. Havenaar had nog een aardige poging in huis, maar Wolsheimer redde stijlvol. Dat deed hij even later weer bij een kopbal van de Japanner. Het bleek onnodig, want Havenaar stond buitenspel. Vlak voor het fluitsignaal mikte Mathias Gehrt nog luttele centimeters over.

Na rust vielen er nog minder kansen te noteren dan in het eerste bedrijf. Dat werd mede ingegeven door de vele wissels die Petrovic toepaste. Zo stuurde de oefenmeester Kastaneer het veld in. De spits was een van de weinigen die gevaarlijk werd. Hij schoot een keer in het zijnet en zag een schot in de korte hoek gered worden. Dat uitgerekend Kastaneer de eindstand op het scorebord zette, was niet bepaald verrassend. Een voorzet van links van invaller Mohamed Haddachi werd panklaar voor de voeten van Kastaneer gelegd. Die hoefde de bal alleen maar in het doel te lopen. Het betekende gelijk de 0-2 eindstand. Inzetten van Chovanie Amatkarijo en Achraf El Mahdioui konden daar ook niets meer aan veranderen.

Over drie dagen staat alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma. Zaterdag gaat ADO Den Haag op bezoek bij vv Katwijk. De aftrap wordt om 14.30 uur verricht. De toegang is gratis.

Karakteristiek

SVV Scheveningen – ADO Den Haag 0–2 (0-1)

Scoreverloop: 15. Bakker 0-1, 84. Kastaneer 0-2

Scheidsrechter: Karremans

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi (60. David), Kanon, Beugelsdijk (72. Van Schaik), Meijers (76. Haddachi); Bakker (76. Hevel), Gehrt (55. Amatkarijo), Jansen (71. Atay); Schaken (76. De Groot), Havenaar (58. Kastaneer), Duplan (58. El Mahdioui)

 

Auteur: Joey Gardien

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner