ADO Den Haag 2 - 1 FC Volendam
  • Oefenduel
  • Donderdag 08 oktober 2015 12:30u

Voor het eerst sinds 15 augustus heeft ADO Den Haag weer een overwinning geboekt. Donderdagmiddag wonnen de mannen van coach Henk Fraser in een ingelaste oefenwedstrijd met 2-1 van FC Volendam. Doelpuntenmakers in het Kyocera Stadion waren Mike Havenaar en Roland Alberg. In het laatste kwartier maakte Mathias Gehrt voor het eerst sinds 15 maart van dit jaar weer zijn opwachting in het eerste elftal, na een slepende rugblessure.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud, toen FC Volendam een grote kans kreeg. Hilal Ben Moussa had een hard schot in huis op 'randje zestien'. Keeper Martin Hansen moest zich tot het uiterste strekken om de bal over de lat te tikken.

Na de eerste Volendamse mogelijkheid was het vrijwel alleen ADO Den Haag dat de klok sloeg. Mede ingegeven door het feit dat de ploeg in een 3-4-3 formatie ging spelen. In de veertiende minuut werd een goal van Havenaar afgekeurd wegens duwen. Tien minuten daarna leek Ruben Schaken ADO Den Haag wel op voorsprong te zetten. De rechtsbuiten liep alleen op keeper Jeroen Verhoeven af, maar Schaken's lobje was te zacht om de sluitpost aan het wankelen te brengen.

Na een klein half uur spelen kon ADO Den Haag eindelijk juichen. Gianni Zuiverloon leverde vanaf rechts een haarscherpe voorzet af op Havenaar. De Japanse spits mocht bij de tweede paal volledig vrij binnenkoppen: 1-0. Met die stand gingen beide teams ook aan de thee.

Vrij snel na de hervatting leek ADO Den Haag de voorsprong uit te breiden. Met een mooie volley schoot Havenaar de bal tegen de touwen, maar wederom werd zijn treffer afgekeurd. Dit keer wegens buitenspel. Daarna kreeg Alberg kort achter elkaar twee uitstekende kansen. Eerst ging een inzet van de middenvelder met het puntje van de schoen naast. Even later keerde Verhoeven ternauwernood een poging uit een afvallende bal van Alberg.

Drie maal bleek scheepsrecht voor Alberg, want in de 75e minuut wist hij wel te scoren. Hij kon aannemen, wegdraaien bij zijn tegenstander, en via een geplaatst schot trof Alberg doel. Daarna gebeurde er weinig noemenswaardigs. Alleen in de slotminuut redde FC Volendam nog de eer via een goal van invaller Nick Runderkamp. Op 18 oktober speelt ADO Den Haag weer in de Eredivisie. Om 14.30 uur is De Graafschap in Den Haag de tegenstander.

ADO Den Haag – FC Volendam 2–1 (1-0)

Scoreverloop: 26. Havenaar 1-0, 75. Alberg 2-0, 90. Runderkamp 2-1

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling ADO Den Haag: Hansen (46. Zwinkels); Malone (76. Hevel), Derijck, Zuiverloon, Meijers (63. Ebuehi); Alberg (76. Gehrt), Bakker (63. Kristensen), Jansen; Schaken (63. Marengo), Havenaar (76. Korte), Duplan (63. Gorré)

Opstelling FC Volendam: Verhoeven; Evers, Schilder, Luirink (20. Klinkenberg), Ababio; El Hamdi, Ben Moussa, Kwakman; Lachmouchi, Steltenpool, Van Kippersluis