ADO Den Haag 2 - 2 Roda JC
  • Zaterdag 06 februari 2016 18:30u

ADO Den Haag leek voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar te winnen. Voor de negende keer dit seizoen eindigde een duel van ADO Den Haag in een remise. Na twee keer goed op voorsprong te komen liet het Roda JC met een eindstand van 2-2 naar Limburg terugreizen.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs plotseling overleden oud-commissaris en oud-grootaandeelhouder Paul Beyersbergen begon ADO Den Haag direct sterk aan de wedstrijd. Met name op de linkerflank kreeg het veel ruimte via Meijers, Bakker en Duplan. Tot echte grote kansen wist het tot aan de 18e minuut niet te komen. Een te korte terugspeelbal van Roda JC-speler Gullón bracht hier verandering in. De Limburgse doelman Van Leer werd gedwongen de bal met een sliding weg te werken, waarna Kevin Jansen de bal op het middenveld in zijn voeten kreeg. Vanaf een meter of 25 schoot Jansen de bal direct in de verre hoek van het open doel en liet hij het Kyocera Stadion juichen.

Nog geen halve minuut later is Roda JC gelijk voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk. Oud-speler van ADO Den Haag Rydell Poepon stak de bal door op de opkomende Zhukov die oog in oog kwam met Martin Hansen, maar hij schoot de bal voorlangs. Het kwartier na de 1-0 speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld, dat gedomineerd werd door de geel-groenen. De laatste fase van de eerste helft leek ADO Den Haag haar dominante spel iets kwijt te raken en kwam Roda JC wat meer op de helft van de ploeg van Henk Fraser te spelen.
In de 40e minuut kreeg Roda JC haar tweede mogelijkheid. Via een vrije trap richting de tweede paal werd de bal via Van Hyfte teruggelegd op Zhukov, die met een omhaal Martin Hansen probeerde te passeren. Zijn inzet was echter een simpele prooi voor onze doelman. Op slag van rust was het dan toch raak voor de Limburgers. Miscommunicatie tussen Wormgoor, Zuiverloon en Hansen zorgde ervoor dat een voorzet vanaf de rechterflank vrij in kon worden getikt door aanvoerder Van Hyfte.
Een overtreding op Duplan werd in de 53ste minuut door scheidsrechter Mulder bestraft met een vrije trap. Edouard Duplan nam de vrije trap zelf en legde de bal perfect op het hoofd van de inkomende Timothy Derijck, die de bal in de verre hoek kopte en daarmee de 2-1 op het scorebord zette. ADO Den Haag bleef aanvallen en kwam een aantal minuten later opnieuw tot een goede kans. Edouard Duplan, die overigens door de supporters werd benoemd tot Bodega Norton Man of the Match, stuurde twee man de verkeerde kant op waardoor hij Meijers de diepte in kon sturen. Meijers bediende om zijn beurt Kevin Jansen, die verwoestend uithaalde op keeper Van Leer maar helaas niet scoorde.
Doelman Martin Hansen had eigenlijk nog weinig tot niets te doen gehad, totdat in de 62e minuut Uður Ýnceman vanuit een vrije trap de bal hard inkopte. Hansen reageerde snel en verwerkte de kopbal tot een hoekschop. Roda JC ging iets opportunistischer spelen en wisselde verdediger Martin Milec voor aanvaller Maecky Ngohbo. ADO Den Haag bleef goed vanuit de organisatie spelen en kwam nog op mogelijkheden via Mike Havenaar en Edouard Duplan.

In de 83ste minuut was het dan toch raak voor Roda JC. Invaller Kristoffer Peterson trok van de linkerflank naar binnen en liet Hansen kansloos met een schot van 20 meter in de verre bovenhoek.

Met 2-2 op het scorebord rook Roda JC meer, maar doelman Martin Hansen hield ADO Den Haag met twee fantastische reddingen op de been. Een kopbal en een één op één confrontatie met Rydell Poepon wist Hansen tot corner te verwerken waardoor Roda JC er niet met de volle buit vandoor ging. Drie extra speelminuten mochten voor ADO Den Haag helaas niet genoeg zijn om alsnog de buit binnen te slepen.

Vito Wormgoor liet na de wedstrijd aan ADO TV weten dat het gelijkspel voelde als een nederlaag: ‘’We speelden welliswaar dominant, maar wel ontiegelijk slordig. Als je verder wil bouwen moeten die slordigheden eruit.”

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag uit tegen Excelsior. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 19 februari om 20.00 uur tegen PEC Zwolle.