ADO Den Haag 1 - 0 OFI Kreta
  • Oefenduel
  • Dinsdag 29 juli 2014 20:00u

Dinsdagavond heeft ADO Den Haag revanche genomen op de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Konyaspor. De spelers van geelgroen waren scherp en vochten voor elke meter. En met resultaat, een keurige 1-0 overwinning op OFI Kreta die gemakkelijk veel groter had uit kunnen vallen door het veldoverwicht en de vele kansen. Trainer van OFI Kreta Gennaro Gattuso bleef maar schreeuwen tegen zijn jongens, alsof hij het liefst zelf nog het veld in wilde stappen om te laten zien hoe het moest en het Haagse balbezit te ondermijnen.

Zijn frustratie kwam voort uit het verzorgde en ook soms gedurfde spel van ADO Den Haag. Al vroeg wisten onze jongens ballen te onderscheppen en meteen snel eruit te komen. En er werd niet flauw gevoetbald, dat moest ook wel tegen deze vrij harde ploeg uit Griekenland.

De eerste kans was na een minuut of tien een feit. Mitchell Schet bracht Mike van Duinen op links mooi in scoringspositie door een bekeken steekballetje, Van Duinen schoot net naast.

De goal van Alberg prachtig te zien van achter de goal

Ook keeper Hansen liet zich weer een aantal keer goed zien. Zoals na ruim een kwartier toen een bal net achter de Haagse verdediging leek te vallen en hij erg ver uit zijn goal kwam om te onderscheppen. Niet veel later was een steekballetje van Malone, vergelijkbaar met die van Schet, net te hard voor Van Duinen.

Even kwam de vlam in de pan na een snoeiharde en gevaarlijke overtreding op Alberg die gelukkig net op tijd opsprong. Banousis, wel een beetje gelijkenissen vertonend met zijn coach Gattuso, kreeg ook meteen een gele kaart van arbiter Ed Jansen. Nog geen minuut later kreeg Schet dezelfde prent, eveneens voor een pittige overtreding.

ADO Den Haag bleef aanvallen, tot frustratie van de Grieken. Na een vrije trap van Alberg vanaf de zijkant schoot Schet de rebound over, Houtkoop legde vanaf links net voor de keeper langs de bal hoog terug op Van Duinen, deze kopte maar net over en Van Duinen raakte nog net het been van de keeper na wederom een passje door het midden, dit keer weer van Schet.

De 1-0 hing in de lucht en viel ook. En wel heel erg mooi. Het was wederom een steekbal door het centrum, nu van Kevin Jansen, die Alberg vrij voor de keeper zette en deze rondde prachtig af. Hoog en hard in de touwen, op het oog met de punt van zijn voet geschoten.

En amper een minuut later kreeg Alberg nog een goede kans uit een hoge voorzet van Schet die net over de verdediger voor hem heen viel. Helaas kon hij de bal net niet controleren.

In de rust kwamen er bij ADO Den Haag vijf nieuwe gezichten in het veld; Kramer, Poepon, Merencia, Kanon en Van Haaren. Hierdoor ging Robin Buwalda van centrale verdediger naar rechtsback en de opvallend sterk spelende jongeling Tyronne Ebuehi naar linksback. Hij wisselde van backpositie.

Na wat rustige en saaiere minuten dan in de eerste helft, was de rush van deze Ebuehi in de 64e minuut tot dan een hoogtepunt van de tweede helft. Hij werd op de rand van de 16 hardhandig afgestopt omdat hij zo door leek te lopen naar de goal. Mooie brutale actie van deze speler uit de Haagse Jeugdopleiding.

Hoewel vooral ADO Den Haag aanviel en balbezit had deed ook keeper nog een nuttige duit in het zakje door keurig te redden op een goede kopbal uit een corner van de Grieken.

Van Duinen en Kramer vonden elkaar nog in een combinatie, maar het schot van Kramer van redelijke afstand was te pakken voor de keeper. En een kwartier voor tijd kwam Kramer maar een teenlengte tekort om een voorzet van de zijkant in te tikken. Een schot van Ricky van Haaren na netjes terugleggen van Houtkoop was wel zo'n beetje het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Mitchell de Vlugt viel net voor tijd nog in en verliet ook snel weer het veld. Bij een val schoot een vinger uit de kom, maar de dokter kon hem meteen helpen in de kleedkamer.

ADO Den Haag - OFI Kreta 1 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 39. Alberg 1-0

Scheidsrechter: Jansen