ADO Den Haag heeft tegen Heracles Almelo terecht de drie punten weten te pakken. Het duel eindigde na negentig spectaculaire minuten in het Kyocera Stadion in 3-2.

Verslag: Johan van Dien.
Foto`s copyright: Orange Pictures.

ADO Den Haag begon aan de thuisbeurt tegen Heracles in de wetenschap dat de laatste twee edities geen driepunter opleverde. Het eerste kwartier was er dan ook een gretig ADO Den Haag te zien. Het resulteerde in kleine plaagstoten via Dmitry Bulykin en Wesley Verhoek. De 0-1 van Glynor Plet, op aangeven van Everton, in de zeventiende minuut was dan ook een domper voor de groen-gelen. De ploeg van John van den Brom wist zich echter rap te herpakken.
Na een combinatie met Bulykin was het Lex Immers die met een hard schot net voor het half uur ADO Den Haagweer langszij bracht. Ook daarna bleef de thuisclub de betere ploeg. Wel moest het blijven uitkijken voor de snelle uitvallen van Heracles.
Op slag van rust wist ADO Den Haag via een fraaie treffer de leiding te nemen. Rechtsback Ahmed Ammi stuurde vanaf rechts Verhoek de diepte in. De buitenspeler stelde met een puike voorzet Bulykin in staat de 2-1 in de verre hoek achter Pasveer te koppen.
Direct na de hervatting pakte ADO Den Haag het goede spel van de laatste fase in deel één weer op. Het wachten was dan ook op de derde Haagse treffer. Toch was Heracles dat via een wonderschoon doelpunt van Everton na 66 minuten de stand weer gelijk wist te trekken.
De groen-gelen lieten het er niet bij zitten en hadden vier minuten later zelf wederom succes. Bulykin zorgde met een puike kopbal bij de eerste paal, uit een corner van Verhoek voor de 3-2. Het bleek achteraf de winnende treffer. Door de derde driepunter van dit seizoen staat ADO Den Haag nu stevig in het linkerrijtje.

ADO Den Haag wil het publiek, dat massaal was opgekomen, bedanken voor een extreem sfeervolle avond. De actie Tweede Kaartje Gratis was en masse opgepakt en die paar duizend mensen extra in het stadion maakten nog meer sfeer dan anders. Namens John van den Brom en zijn jongens enorm bedankt voor de positieve steun!
De feiten:
ADO Den Haag begon met bijna dezelfde opstelling als in de succesvol verlopen uitwedstrijd tegen Willem II van vorige week. Pascal Bosschaart keerde terug in de basis. Chris Kum verhuisde daardoor terug naar de linksbackpositie en Ramon Leeuwin zat op de bank.

2. Dmitry Bulykin lost het eerste schot af op het doel van Pasveer, maar de doelman weet het speeltuig eenvoudig te pakken.

5. Wesley Verhoek test met een vrije trap wederom de kwaliteiten van Pasveer. De doelman weet de bal weg te boksen.

12. Verhoek levert een uitstekende voorzet af op Bulykin, maar de Rus mist het speeltuig.

15. Darl Douglas lost namens Heracles het eerste schot. Goalie Gino Coutinho kan de bal naast kijken.

17. Een steekpass is het Haagse centrum te machtig. Everton levert het leer vervolgens af bij Glynor Plet die geen moeite heeft Coutinho te passeren: 0-1.

29. Lex Immers weet een combinatie met Bulykin met een hard schot vanaf de linkerkant van het veld doeltreffend af te ronden en zorgt zo voor 1-1.

34. Pasveer weet een inzet van Immers simpel te pakken.

38. Willy Overtoom stelt sluitpost Coutinho met een scherpe indraaiende corner op de proef, maar de ADO-doelman staat paraat.

42. Arbiter Janssen geeft Frantisek Kubik geel na een vermeende schwalbe na een duel met doelman Pasveer.

44. Bulykin brengt ADO Den Haag met een kopbal in de verre hoek, na een puike voorzet van Verhoek, op een 2-1 voorsprong.

46. Een losse flodder van Jens Toornstra brengt Pasveer niet in de problemen.

49. Christian Kum levert de bal slordig in bij Everton, maar de Braziliaan weet er in de stromende regen niets mee te doen.

54. Een indraaiende corner van Verhoek zeilt maar net voorlangs het doel van Pasveer.

56. Toornstra bereikt met een uitstekende pass Bulykin. Kubik weet zijn voorzet echter niet lekker te raken.

64. Arbiter Janssen ziet geen strafschop in het vasthouden van Kubik door Antoine van der Linden in het zestienmetergebied.

65. Erwin Looms wordt bestraft met een gele prent.

66. Everton brengt met een zondagsschot van grote afstand Heracles vanuit het niets weer op 2-2.

70. Bulykin kopt ADO Den Haag met zijn tweede van de avond, na een corner van Verhoek, wederom aan de leiding.

79. Een vrije trap van Verhoek wordt door Overtoom in paniek over zijn eigen doel gekopt.

83. Peter Bosz brengt met Samuel Armenteros zijn laatste troef in.

86. Ramion Leeuwin neemt aan Haagse kant de plaats in van Kubik.

89. Coutinho weet een vrije trap van Xander Houtkoop uit zijn doel te houden.

90. Verhoek gaat met applaus van het veld. Charlton Vicento mag de laatste minuten vol maken.

90. Coutinho krijgt geel voor tijdrekken.

Karakteristiek:
ADO Den Haag- Heracles Almelo 3-2
Scoreverloop: 17. Plet 0-1, 29. Immers 1-1, 44. Bulykin 2-1, 66. Everton 2-2, 70. Bulykin 3-2
Scheidsrechter: Ed Janssen
Gele kaarten: Kubik en Coutinho (ADO Den Haag), Looms (Heracles)
Toeschouwers: 14.120
Opstellingen
ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Derijck, Kum, Bosschaart, Immers, Radosavljevic, Toornstra, Verhoek (90. Vicento), Bulykin, Kubik (86. Leeuwin)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Vejinovic (60. Bannink), Douglas (60.Houtkoop), Overtoom, Plet, Everton (83. Armenteros)