Jong ADO Den Haag heeft dinsdagavond met 1-3 gewonnen van HVV Laakkwartier. Na een wedstrijd met veel kansen heeft het team van coach Virgilio Teixeira zichzelf een goede positie verschaft om de volgende ronde van de Sir Winston Cup te bereiken. Als er van Westlandia gewonnen wordt, dan is plaatsing een feit.

Omdat onze beloften dit seizoen uitkomen in de derde Divisie Zondag, is dit de eerste deelname aan de Sir Winston Cup. De ploeg startte met acht wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen vv UNA.

Beide ploegen gingen in het eerste kwartier van de wedstrijd redelijk gelijk op. In de 20ste minuut kon Maarten Rieder op aangeven van Killian van Mil de 0-1 binnenlopen.

De score werd twaalf minuten later verdubbeld. Lance Duijvestijn schoot de bal in de korte hoek vanaf de linkerkant van het 16-meter gebied. Op het voetbalcomplex van Laakkwartier werd er door de spelers in het rood en zwart niet opgegeven. In de 38ste minuut komt Laakkwartier langszij via een fraai doelpunt. Een snoeiharde uithaal in de verre bovenhoek liet doelman Youri Schoonderwaldt kansloos.

Na de rust werd er na mooi combinatievoetbal opnieuw gescoord door Lance Duijvestijn. De centrale middenvelder bepaalde hiermee de 1-3 eindstand.

De volgende wedstrijd van Jong ADO Den Haag wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Aanstaande zaterdag wordt om 19.00 afgetrapt voor de Haagse derby tegen HV Quick. Deze wedstrijd is vrij te bezoeken!

Basisopstelling Jong ADO Den Haag: Schoonderwaldt; Boasman, Boom, Roethof, Loshi; Rieder, Van Wetten, Duijvestijn; Rotier, Van Mil, Botermans.