De amateurs van ADO Den Haag moesten voor de 2e ronde van de KNVB-beker naar Rotterdam om aan te treden tegen het in de 2e Klasse D uitkomende Spartaan’20.

Door de vele regenval mocht er niet op het hoofdveld gespeeld worden , waardoor men moest uitwijken naar het wetra-trainingsveld. Op dit drassige veld kwam ADO Den Haag de eerste helft niet goed uit de voeten. Toch kwam ADO Den Haag in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong. Na een snelle counter gaf Patrick Batiste de bal vanaf links voor op de inkomende Mike van Toor, die met een droge knal de Spartaan’20 keeper wist te kloppen.

Drie minuten later was er in de ADO Den Haag een onoplettendheid waardoor de inkomende middenvelder van Spartaan’20 dwars door de defensie kon lopen en 1-1 aantekende. Op een aantal kleine kansen na konden beide teams het publiek niet vermaken waardoor het bij de rust 1-1 bleef.

In de tweede helft een veel feller en beter ADO Den Haag en dit resulteerde dan ook uiteindelijk in de 65e minuut in een 1-2 voorsprong. Na een mooie aanval over links kon de Spartaan’20 keeper de strakke voorzet van Jordy Strooker niet klemmen waardoor Jaoud Assanoussi er als de kippen bij was en de 1-2 wist te scoren. In de 73e minuut scoorde spits Mike van Duinen met een schitterend schot de 1-3 en ging de wedstrijd op slot.

Met deze 1-3 overwinning plaatste ADO Den Haag zich vrij simpel voor de volgende bekerronde en lijkt het klaar te zijn voor de topper van a.s. zondag tegen VELO.