Het multifunctionele centrum van ADO Den Haag wordt gezien als een knooppunt van binding, perspectief en gedragsregulering. Vrijdag 24 september is het rapport “Naast het stadion” gepresenteerd in het multifunctionele centrum, een rapport van het lectoraat grootstedelijke ontwikkeling van de Haagse Hogeschool.

Naast het stadion heeft ADO Den Haag een multifunctioneel centrum neergezet. Het is een podium voor sociaal-maatschappelijke activiteiten en een voorziening voor supporters. Dit centrum (opvolger van het voormalige Publieksbureau in het Zuiderpark) is onderdeel van een complex krachtenveld.

In het onderzoek van het lectoraat Grootstedelijke Ontwikkeling van de Haagse Hogeschool komen aan de orde: de mogelijkheden en voorwaarden voor bindende, perspectiefbiedende en gedragsregulerende activiteiten vanuit het multifunctionele centrum; de spanning tussen clubbelangen en lokale belangen; kwetsbaarheden van de organisatie.

De wethouder Sport Karsten Klein was hierbij aanwezig, net als Dik Hooimeijer van de Raad van Bestuur Stichting MOOI die zeer bevlogen sprak over alle sociaal maatschappelijke projecten van ADO Den Haag, en Pieter Winsemius, lid van de Wetenschappelijke Raad Regeringsbeleid. Namens ADO Den Haag deed Dick Vierling het woord, hij bedankte het lectoraat voor alle adviezen en gaat de haalbaarheid van de aanbevelingen uitgebreid bekijken, en waren vele werknemers die betrokken zijn bij dit project aanwezig.