Op hemelvaartsdag stond voor ADO Den Haag A2 de eerste wedstrijd uit de eerste ronde van de nacompetitie op het programma voor promotie naar de 1ste klasse. PFC uit Geervliet was de tegenstander.

ADO Den Haag en PFC begonnen rustig aan de wedstrijd. PFC zakte in rond hun eigen strafschopgebied en ADO Den Haag maakte het spel. ADO Den Haag bleef geduldig de bal rondspelen tot er een mogelijkheid bestond om een kans te gaan creëren. In de 24ste minuut deed ADO Den Haag dit goed en dacht op 1-0 te komen. De goal van Stanley Elbers werd, na vermeend buitenspel, echter afgekeurd. Een minuut later kreeg ADO Den Haag de volgende kans maar Thomas Verheijdt mikte over.

PFC werd nauwelijks gevaarlijk maar toch kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap werd van dichtbij ingekopte. Gelukkig voor ADO Den Haag bleef deze achterstand niet lang op het scorebord staan. In de 33ste minuut was het Hadil Tihouna die knap 1-1 maakte. Na een mooie pass van achteruit van Kevin Schutte nam hij de bal prima aan en omspeelde de doelman om vervolgens de bal rustig binnen te schuiven. Vijf minuten voor rust kreeg ADO Den Haag de mogelijkheid om op voorsprong te komen maar na een goede een/twee met Thomas Verheijdt schoot Stanley Elbers tegen de doelman aan. Ook na rust ging ADO Den Haag op zoek naar een tweede treffer. Het tempo lag in het begin wat lager maar werd uiteindelijk opgeschroefd naar een goed niveau. In het eerste kwartier na rust kreeg ADO Den Haag wat kleine kansjes maar echt heel gevaarlijk werd de thuisploeg niet.

Stanley Elbers was er in de 65ste minuut wel weer dichtbij. Uit een afgeslagen corner schoot hij hard op de goal maar de keeper redde knap. Een kwartier voor tijd kreeg ADO Den Haag nog een goede mogelijkheid. Een hard schot van linksback Ricardo Samoender werd ook nu weer knap gekeerd. Het laatste kwartier werd het speelveld erg groot waardoor ook PFC af en toe nog gevaarlijk werd. Echt grote kansen kregen beide ploegen niet meer maar door de ruimte die men weggaf was het toch gevaarlijk. Toch wisten beide ploegen niet meer te scoren en zo eindige deze leuke wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Aanstaande zondag spelen beide ploegen nogmaals tegen elkaar maar dan op het terrein van PFC. De winnaar van dat duel zit automatisch in de 2e ronde voor promotie naar de 1ste klasse.

Scheidsrechter: De heer O.R. van Hees
Assistenten: de heren van Oostrom en Vonk

Gele kaarten ADO Den Haag: Andre Ntambue en Hichem Faik

Opstelling: Ricardo Kieboom, Daley Windhorst (82ste min Jaouad Essanoussi), Kevin Schutte, Glenn Boon, Ricardo Samoender, Zekai Akdogan, Stanley Elbers, Hicham Faik, Thomas Verheijdt, Hadil Tihouna (75ste min Robin de Hey), Andre Ntambue (67ste min Steven Sanchez Angulo)