Op een mooie warme avond stond het inhaalduel tegen VA FC Twente A1 voor ADO Den Haag A1 op het programma, dat eindigde in een gelijkspel. Toch had er voor de mannen van trainer Dennis den Turk misschien wel meer in gezeten.

De wedstrijd ADO Den Haag A1 – VA (voetbal academie) FC Twente A1 was nog maar nauwelijks begonnen en de stand was al 0-1 voor de bezoekers. De middenvelder van Twente werd niet aangepakt en kon ongehinderd binnen schieten. Na dit doelpunt was ADO Den Haag beter en creëerde een hoop kansen. Stanley Elbers kreeg al in de 3de minuut de opgelegde kans om de gelijkmaker te scoren maar hij stuitte op de doelman.

Nog geen 10 minuten later was het weer Stanley Elbers die werd weggestuurd, dit keer legde hij de bal af op Aschraf Artimi. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikte hij echter ruim naast. In de 18de minuut was het de 3de spits die een goede kans tot scoren kreeg. Mike van Duinen omspeelde mooi de doelman maar mikte vervolgens hoog op de paal. Na een klein half uurtje spelen werd het dan toch 1-1. Een afgeslagen bal werd schitterend door Stanley Elbers door middel van een omhaal in het doel gewerkt. Nog geen minuut later lag de bal alweer op de stip na een overtreding op Mike van Duinen. Aschraf Artimi was de nemer maar de keeper stopte knap. Toch gingen de koppies niet hangen na deze misser en bleef ADO Den Haag kansen creëren. Vlak voor rust werd het tegen de verhoudingen in 1-2. Een vrije trap die belandde op de paal werd in de rebound hard binnen geschoten.

Na rust ging ADO Den Haag door waar het gebleven was. Al na 5 minuten kreeg men weer een 100% kans op een doelpunt. Tot 2x toe wist Stanley Elbers het net niet te vinden, eerst werd zijn schot geblokt en vervolgens ging een hakbal vanuit een voorzet er niet in. In de 69ste minuut trok ADO Den Haag toch de stand gelijk. Na een scrimmage kon Peter Korteling met zijn hoofd het laatste zetje geven. Na deze gelijkmaker bleven de echte grote kansen uit en was ook VA FC Twente nog gevaarlijk uit de counter. Er vielen geen doelpunten meer en konden beide ploegen dus een puntje bijschrijven op de ranglijst. Komende zaterdag speelt ADO Den Haag A1 een uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Volendam.

Scheidsrechter: De heer A. W. Lindhout

Opstelling: Tom Boks, Cedric Ake, Peter Korteling, Patrick Batiste, Ferry de Jong, Boy Wotte, Mike van Duinen, Niels van Pelt, Aschraf Artimi, Hicham Faik, Stanley Elbers (Andre Ntambue)