ADO Den Haag en Woerden maakten er vandaag een doelpuntrijke wedstrijd van. Uiteindelijk stond Woerden na 90 minuten spelen aan de goede kant van de streep en kon zo de 3 punten meenemen naar huis. ADO Den Haag Etop speelde een oefenwedstrijd die men met 1-0 won van Sparta Rotterdam.

Woerden, uit de gelijknamige plaats, was vandaag de tegenstander voor ADO Den Haag A2. Beide ploegen begonnen voorzichtig en creëerden geen kansen. Toch kwam de wedstrijd al snel los want na 10 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Na een kopbal op de paal van de spits van Woerden en een misser van de keeper van ADO Den Haag kon Woerden uit de rebound makkelijk binnenschieten. Na deze openingstreffer ging de thuisploeg snel op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook in de 23ste minuut.

Na een goede actie van Robin de Hey legde hij de bal neer bij Steven Sanchez Angulo die vervolgens knap afrondde. Voor ADO Den Haag was deze gelijkmaker nog niet goed genoeg en ging daarom op zoek naar de 2-1. Deze kwam er niet voor rust. Het was weer Steven Sanchez Angulo die een grote kans kreeg maar deze keer stuitte hij op de keeper. Ook centrumspits Thomas Verheijdt had de mogelijkheid om het net te vinden maar weer stond de doelman van Woerden in de weg. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag nog een grote kans via Jaouad Essanoussi na een prachtige steekpass van Hadil Tihouna maar hij raakte het zijnet. De ruststand bleef dus 1-1.

Ook na rust begonnen beide ploegen rustig en ook nu was het Woerden dat de voorsprong nam. Een onthoudbaar hard schot verschalkte de doelman van ADO Den Haag na 11 minuten spelen in de tweede helft. Dit keer maakte ADO Den Haag sneller gelijk. Binnen de minuut stond het alweer 2-2 na een schitterende tweede goal van Steven Sanchez Angulo. Het bleef dit keer niet lang gelijk want het was Woerden dat in de 63ste minuut, via een combinatie door het midden, de 2-3 binnen werkte. In de 71ste minuut werd het nog erger voor AOD Den Haag omdat na een harde voorzet Daley Windhorst de bal ongelukkig in eigen doel schoot. Na dit doelpunt probeerde ADO Den Haag het nog wel maar de 3-4 van Rodney Sno viel te laat om er nog een puntje uit te slepen.

Scheidsrechter: De heer van Oudheusden

Gele kaarten ADO Den Haag: Robin de Hey

Opstelling: Dave Schilperoort, Daley Windhorst, Kevin Schutte, Glenn Boon, Ricardo Samoender (70ste min Justin Lopes), Zekai Akdogan, Jaouad Essanoussi, Hadil Tihouna, Thomas Verheijdt, Robin de Hey (61ste min Rodney Sno), Steven Sanchez Angulo (66ste min Ruperto Dorothea).

ADO Den Haag Etop – Sparta Rotterdam Etop 1–0 (oefenwedstrijd)