ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen Stade Tunisien helaas met 1-0 verloren. In Stadion El Menzah, bestaande uit 26 losse tribunedelen, vloog een vrije trap van grote afstand in de kruising. Highlight van de wedstrijd: Richard Knopper speelde vol passie 70 minuten mee.

Ondanks de nederlaag kon Richard Knopper een glimlach niet bedwingen net na het duel. Hij is nu echt terug. Na weken stevig trainen op het veld, kreeg hij vandaag het ultieme bewijs dat zijn knie weer doet wat hij wil. Hij speelde als vanouds, ging geen duel uit de weg en spoorde de ploeg aan met zijn enthousiasme.

De dag in Riu Palace Hotel Hammamet begon heerlijk rustig met een uitgebreid ontbijt en een strandwandeling. De selectie kon via het zwembad vanuit het hotel zo het strand oplopen om even heerlijk uit te waaien. Na de sportmaaltijd en het tapen vertrok zowel de spelersbus als de sponsorbus richting het stadion.
Ministers
De ontvangst in het stadion was vergelijkbaar met het vliegveld een dag eerder. Alle poorten gingen open voor de selectie en haar begeleidingsstaf, eveneens voor de sponsoren en medewerkers aan de overkant bij de hoofdtribune. Maar liefst drie ministers vonden dit duel zo belangrijk dat ze acte de présence gaven. De hoogwaardigheidsbekleders openden het bal op het veld, de burgemeester en zijn vrouw bleven terug op de tribune zwaaien naar de menigte op de tribunes en kregen luid gejuich daarvoor terug.
De ongeveer 2500 aanwezigen zagen dat de eerste kans van ADO Den Haag net niet werd benut. De voorzet van Knopper vanaf de rechterzijlijn stuitte met een grote boog net voor Verhoek, die er zijn voet niet tegenaan kon krijgen. Na een sterkere periode van Stade Tunisien kreeg Knopper de kans zijn rentree te belonen met een doelpunt. De voorzet van Verhoek nam hij in één keer uit de lucht, maar de bal ging hoog over.
Vrije trap
Na een half uur was het wederom Verhoek die iemand de kans op een volley gaf, dit keer was het Jens Toornstra die de kans net niet kon benutten. Net voor de rust vloog een vrije trap vanaf de linkerkant over de opspringende verdediging en over de duikende Boy Waterman, uiteindelijk zou dit de winnende goal blijken. Waterman kreeg in de eerste helft toch weer last van zijn lies, waardoor hij gewisseld werd.

In de tweede helft kwam het gevaar wederom vooral van de flanken. Er werden verwoede pogingen gedaan Milic te bedienen van de ideale kopbal. In de slotfase kwam Santy Hulst de aanvalslinie nog versterken, maar ook hij kon helaas de gelijkmaker niet forceren. Het thuispubliek werd in extase achter gelaten omdat de bekende Nederlandse tegenstander werd verslagen, ADO Den Haag haalde de winst uit negentig minuten op een goed veld spelen met Richard Knopper terug in de geledingen.
Karakteristiek
Stade Tunisien - ADO Den Haag 1-0 (1-0)
ADO Den Haag: Waterman (46. Ditewig); Ammi, Derijck, Bosschaart (55. Horváth), Kum (46. Van Hese); Buijs, Toornstra, Van den Bergh (46. Immers); Verhoek (76. Hulst), Milic, Knopper (68. Soltani)

De Hollandse avond, terug in het hotel, sloot de dag met een vrolijke noot af. Zanger John West, DJ Jefferson en DJ Billy the Klit zorgden voor het perfecte vermaak en vanuit Nederland waren er zelfs lekkere Hollandse hapjes meegenomen.