Met enige vertraging door het stevige winterweer, vertrok de selectie en een grote groep sponsoren zaterdagmorgen naar het gelukkig ietsje warmere Tunesië.

De altijd veelomvattende reis van zo`n spelersgroep, met alle extra koffers, tassen en kisten liep meer dan voorspoedig, totdat op Schiphol zich helaas een vertraging voordeed. Maar tegen half twee, voordat de verwachte sneeuwstorm Amsterdam bereikte, koos het vliegtuig van Tunis Air het luchtruim.
In Tunesië was het hele welkomstcomité gelukkig ingelicht. Hun enthousiasme was echter niet minder geworden door de extra wachttijd. De spelers, trainers, sponsoren, medewerkers en journalisten werden hartelijk ontvangen op de luchthaven van Tunis. Voor commercieel directeur Dick Vierling was er zelfs een mooie bos bloemen.

Inspiratie
De bus bracht de spelers, na een paar foto`s met voetballiefhebbers, direct naar het trainingscomplex om de reis uit de benen te lopen. Op een prachtig veld, met gelukkig een goede verlichting want die was wegens het tijdstip ondertussen nodig, werd een training van ruim een uur afgewerkt. Naast het trainingsveld prijkte het Olympisch stadion waar ruim 65.000 toeschouwers in kunnen. De wedstrijd zondag zal in een iets kleiner stadion plaats vinden, maar dit aanzicht gaf voldoende inspiratie.
Hoe de wedstrijd leeft blijkt uit reacties van mensen rond het complex en in Hammamet, zij hebben op tv of in de krant gezien dat ADO Den Haag in town is. En de Nederlandse aanwezigheid wordt erg gewaardeerd. Eenmaal in het prachtige Riu Palace Hotel was het groen-geel dat de klok sloeg. Van ADO Den Haag logo`s op de voordeur, tot shawls op de bedden in de kamers, tot vaantjes op tafel in het restaurant.
Voor de spelers was de avond al vrij snel na het diner ten einde, klokslag 23.00 uur lagen ze op bed. Beneden feestten de sponsoren nog even verder met live entertainment van een buikdanseres. Ieder zijn eigen voorbereiding op een wedstrijddag!